Konjuh izgubila protiv četvrte tenisačice svijeta, ide na operaciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: anakonjuh.net
Ana Konjuh je zaključila nastup na Australian Openu. Nakon tri pobjede u kvalifikacijama s kojima je izborila u svom debiju na seniorskom Grand Slam turniru nastup u glavnom turniru, poražena je od KineskinjeNa Li.

Četvrta tenisačica svijeta, dvostruka finalistica Australian Opena (2011. i 2013.) pobijedila je u 1. kolu 15 godina mlađu, 16-godišnju Dubrovkinju sa 6:2 i 6:0.

Konjuh je bila dosta nervozna, što ne čudi kada se zna kako je nasuprot 16-godišnje djevojke bila 15 godina starija igračica, jedan od favorita za osvajanje turnira. Nije pružila dobru igru, ali koliko može i što može vidjeli smo u kvalifikacijama - još su neki od komentara.

Uspjehom u kvalifikacijama te nastupom u 1. kolu glavnog turnira Australian Opena Ana je zaradila novih 50 svjetskih bodova, kojima će doći nadomak ulaska među 200 najboljih tenisačica svijeta. Uoči nastupa na prvom Grand Slam turniru sezone Dubrovkinja je s 255 bodova zauzimala 239. mjesto WTA rang liste.

 

ANA IDE NA OPERACIJU

Gotovo dvije godine Ana ima problem s boli u desnoj ruci. U prvom dijelu prošle godine je iz tog razloga pauzirala neko vrijeme. Nakon niza pregleda te konzultacija kako s hrvatskim tako i europskim liječnicima, stručnjacima za sportske ozlijede, donijeli smo odluku kako ipak mora ići na operaciju. Radi se o zahvatu na čašici zgloba desne ruke. Na njenom vrhu ima mali rog od nekoliko milimetara - kad se ruka ispruži do kraja, taj rog dodiruje dio kosti i stvara bol u mišiću. Ovim zahvatom bi se taj rog izbrusio. To je problem s kojim se susreću profesionalni odbojkaši, atletičari u bacačkim disciplinama, a javlja se kod naglih trzaja ruke - istaknuo je Anin otac, Mario Konjuh.

Dodao je Mario Konjuh kako je čitav Anim tim, u kojem su uz njega treneri Kristijan Schneider i Slaven Hrvoj te menadžer Phillipe Weiss pokušavali na sve druge načine riješiti u protekle dvije godine problem. Međutim, kako to nije dalo rezultata, odlučili su se za operaciju.

- Odluka nije bila laka, ali zdravlje je na prvom mjestu. Koliko će točno trajati Anin oporavak, tri, četiri ili pak pet mjeseci, znat ćemo tek nakon što se napravi operacija - zaključio je Mario Konjuh.a

anakonjuh.net, Tonči Vlašić

Popularni Članci