NAKON VJENČANJA NIJE DOBIO NI MINUTE Dalić nije pozvao Duju Ćaletu-Cara, ima jedan stari minus

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak/DD
Odluka da se ženi usred akcije nacionalne vrste nije baš dobro sjela ljudima u taboru reprezentacije

Zlatko Dalić nije pozvao Duju Ćaleta-Cara, no nije ga zaboravio, spominje ga kad govori o mlađim stoperima za budućnost. Međutim, do lipnja je Ćaleta-Car bio standardan član Vatrenih. Otkako ga je izbornik vratio u nacionalnu vrstu u studenom 2019. godine igrao je puno, tako i na lanjskom Euru.

U tekućoj sezoni Duje Ćaleta-Car ima samo dvanaest odigranih minuta i to još za Marseille. Otkako je stigao u Southamptom nije ga bilo na terenu. Kako mu je istjecao ugovor Marseille, koji ga je kupio 2018. godine od RB Salzburga ua 19 milijuna eura, htio ga je prodati pod svaku cijenu i na kraju to je uradio za daleko manji novac, prema transfermarktu za 10 milijuna eura, neki su mediji pisali da se radilo o devet milijuna i bonusima. U toj priči Igor Tudor u francuskom klubu nije na njega previše računao, ima druge igrače na koje se oslanja. U Engleskoj se, pak, tek treba izboriti za mjesto, pišu Sportske novosti.

Činjenica da ne igra razlog je što ga Dalić nije uvrstio na popis nacionalne vrste. No, ima još jedan minus. Duje se 4. lipnja u Dubrovniku crkveno vjenčao s Adrianom, s kojom je formalno već bio godinu dana u braku i imaju sina Maura. To se dogodilo večer nakon što je igrao za reprezentaciju u Osijeku gdje je doživljen vrlo neugodan poraz od Austrije 3:0, a on je u glavi zacijelo već bio na "bajkovitom vjenčanju" kako su pisali mediji.

Međutim, u taboru reprezentacije odluku da se ženi usred akcije nacionalne vrste nisu ni približno tako bajkovito doživjeli, štoviše nije im sjelo. Iako se odmah vratio, pa tek kasnije išao na medeni mjesec u New York, izbornik Zlatko Dalić više mu nije dao niti minutu na terenu, a igrana su još tri susreta.

Kao primjer pravog odnosa prema reprezentaciji navođen je Dominik Livaković koji je nazvao i provjerio da bude sto posto siguran dokad ima obveze prema Vatrenima i za subotu koja je došla nakon toga doredio datum vjenčanja. Na koje mu je stiglo i nekoliko suigrača iz nacionalne momčadi...

Izbornik Ćaletu-Cara nije prekrižio, uostalom i sam to govori, čeka da se vrati u natjecateljski ritam i formu, stavio ga je na pretpoziv, ali ne bude li kakvih ozljeda ili nečijeg odustajanja odabrao je stopere za SP – Gvardiol, Erlić, J. Šutalo, Lovren i Vida. Više od petorice nema ni potrebe niti smisla voditi.

Jednom ga je Dalić sankcionirao, dogodilo se to u lipnju 2019. godine kad je otkazao nastup za U-21 vrstu na Euru koji je slijedio nakon utakmica A reprezentacije. U tom času ostao je u A vrsti, ali na prijateljskom susretu s Tunisom u Varaždinu jasno mu je rekao da on jedini neće dobiti šansu. Potom ga nije zvao sve do studenoga kad nije imao Lovrena niti Vidu i vratio ga je za završnicu kvalifikacija za Euro.

Sada Duje nije pod kaznom, ali rejting mu je pao, stigli su novi stoperi, a sve više se ponovno nameće i Dino Perić koji je upravo s njim igrao u tandemu u toj utakmici sa Slovačkom 2019. godine. Izbornik i dalje računa na Marina Pongračića i Duje će morati jako dobro igrati u Engleskoj ako želi opet jednog dana biti starter među Vatrenima. Za sam poziv ima šanse, opet ovisno o igrama, pišu Sportske novosti.

Popularni Članci