test

POVIJEST JE ISPISANA, SLAVE PITURI Libertas Marinkolor upisao prvu pobjedu u Ligi prvaka! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Stolnotenisači Libertas Marinkolora došli su do prve povijesne pobjede u najvećem rangu europskog klupskog stolnog tenisa - Ligi prvaka. Ovog su vikenda prvi put nastupili u tom natjecanju, a uz to su bili domaćini grupe A u Gospinom polju. 

"Znamo da nismo favoriti ali možemo puno toga napraviti" - bio je zaključak konferencije za novinare, održane u petak kao najava ovog natjecanja.

Pituri su ugostili grupu A, u kojoj su još bili mađarski PTC PEAC Kalo-Meh, austrijski Solex-Consult Wiener Neustadt i poljski Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz. U susretima protiv poljske i mađarske ekipe pružili su dobar optor, no poraženi su rezultatom 3:1. Ta dva susreta igrana su u subotu.

U nedjelju ujutro na rasporedu je bio susret protiv Mađara, ekipe PEAC Kalo-Meh. U tom su susretu Mađari poveli 1:0 (Japec poražen od Zolta Pete), da bi susret u egal, uvjerljivom pobjedom, vratio  Filip Čipin (3:0 protiv Lehela Demetera). Zatim 2:1 za PEAC (poraz kapetana Miha Simovića od Szantosija), a susret ponovno izjednačuje Filip Čipin (3:2 protiv Demetera). Odlučujući meč u ruke je uzeo Tomislav Japec, a završilo je u petom setu. Japec izlazi kao pobjednik, 3:2, za prvu povijesnu pobjedu u Ligi prvaka u prvom povijesnom nastupu. 

Pobjednik turnira je momčad Solex-Consult Wiener Neustadt, za koju nastupao hrvatski stolnotenisač Frane Kojić. Austrijanci nastavljaju natjecanje u idućoj fazi Lige prvaka. Pituri natjecanje nastavljaju u Eurokupu te će imati bolji ždrijeb s obzirom na treće mjesto skupine. Uskoro počinje i nova sezona HEP Superlige, u kojoj brane naslov prvaka Hrvatske.

Rafael Barkiđija

Popularni Članci