Pogledajte tko je sve bio na ITF juniorskom turniru u Dubrovniku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ITF juniorski turnir
Finale juniorskog ITF Dubrovnik Cup turnira do 18 godina danas se održalo u Gospinom polju.

Dubrovnik je u listopadu 2019. godine bio prvi put u povijesti domaćin ITF juniorskog turnira kojeg od kraja 90-ih organizira međunarodni teniski savez. Na današnjem turniru nastupili su igrači iz 27 zemalja svijeta.

Rezultati današnjeg turnira

FINALI

Matej Dodig (CRO) VS Jan Hrazdil (CZE) 

- Rezultat 3:6 2:6 u korist Hrazdila

Osječanin je igrao i finale parova s partnerom Patrikom Jurinom (CRO), ali finale je i tu uzeo Jan Hrazdil s japanskim partnerom Hayato Matosuka (JPN)

Splićanka dubrovačkih korijena Sara Svetac (CRO) izgubila je finale u pojedinačnoj konkurenciji protiv predstavnice Japana Sare Saito (JPN) 

- rezultat 1:6 4:6 u korist Saito

- Saito je s partnericom Valerijom Karginom osvojila u konkurenciji parova

Naime, ITF Futures je turnir koji omogućuje mladim igračima ulazak u profesionalni tenis, ATP (Assosication of Tennis Professionals) ljestvicu, a potom na ATP i WTA World Tour. Na svijetu postoji samo 30–ak ITF Futures turnira, dok se u Hrvatskoj organizira samo nekoliko, a jedan od njih je odlukom Hrvatskog Teniskog Saveza ustupljen gradu Dubrovniku i Tenis klubu Ragusa kao glavnom organizatoru. Gotovo svi profesionalni igrači su prije svoje PRO karijere morali proći niz ITF turnira koji se uglavnom organiziraju u najpoznatijim gradovima svijeta kao što su Tokyo, Pariz, Dubai, Melbourne i New York. Ovo je novi korak u smjeru etabliranja Dubrovnika ne samo juniorskog tenisa u okvirima Dubrovnik Dub Bowla već viziji  da Dubrovnik u skoroj budućnosti bude domaćin i većih turnira iz kategorije ATP i WTA.

Popularni Članci