test

POTOP DINAMA U GRUŽU Jug visokom pobjedom otvorio novu sezonu i kvalifikacije Lige prvaka (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja uvjerljivom su pobjedom otvorili novu sezonu i kvalifikacije LEN Lige prvaka, koje se ovog vikenda igraju u Gružu. 

U prvom su susretu svladali Dinamo iz Bukurešta s uvjerljivih 16:4 (2:1, 6:1, 5:0, 3:2). 

"Krenuli smo malo sporije, vidi se da nismo bili na okupu, fali malo sigurnosti. Obrana je bila skroz dobra. Za prvu utakmicu sasvim dobro, ali postoji prostor za napredak" - trener Vjekoslav Kobešćak nakon susreta. 

U prvom su se susretu u redovima Juga istaknula tri pojačanja, pristigla ovog ljeta. Španjolac Sergi Cabanas 4 pogotka, Amerikanac Hannes Daube 3, a isto toliko i Rino Burić. Dva su postigli Marko Žuvela i Franko Lazić. Jednom su se u strijelce upisali Goran Grgurević i Maro Joković

"Vidi se da novi igrači imaju veliko strahopoštovanje, ali to je tako s Jugom. Danas im je ova utakmica fantastično poslužila za ulazak u novu sezonu s Jugom" - zaključuje Kobešćak.

Jugaši već sutra igraju drugi susret na kvalifikacijskom turniru Lige prvaka U Gružu. Protivnik je francuski Tourcoing, od 18 sati. Treći susret na rasporedu je u nedjelju, u iste ure, protiv mađarskog OSC-a. Samo pobjednik ove kvalifikacijske skupine ide u Grupnu fazu Lige prvaka, točnije u skupinu B. Tamo su Pro Recco, Olympiacos i Dinamo Tbilisi.

VK Jug AO: Toni Popadić, Toni Mozara, Bogdan Djerković, Franko Lazić, Maro Joković, Ivuša Burđelez, Hannes Daube, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Goran Grgurević, Marko Žuvela, Ivan Jurišić.

Popularni Članci