'

BORBENI SQUARE U POLUFINALU! Palo je Novo vrijeme u prepunom Gospinom polju, kakva utakmica! (FOTO)

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Goran Mratinović
Malonogometaši Squarea izborili su polufinale Kupa, pobjedom protiv makarskog Novog vremena večeras u prepunom Gospinom polju, rezultatom 4:0. 

Mrežu vratara Baškovića načeo je Marko Kuraja, već u drugoj minuti, prekrasnim udarcem i pogotkom. Strpljivi domaćini uspjeli su u prvom poluvremenu doći i do dva pogotka prednosti. U 11. minuti strijelac je kapetan Hrvoje Cvjetković, koji pogađa sa slične pozicije kao Kuraja. Minutu nakon moglo je biti i 3:0, kada Maro Đuraš akciju završava udarcem u stativu.

Međutim, od 13. minute Square nije mogao računati na vratara Zorana Primića, koji je prema sudačkim procjenama, za start ispred svog gola zaslužio izravni crveni karton. Na vrata Dubrovčana stao je Lujo Jurišić. No, Square je dvije minute bio s igračem manje. Pokušali su to gosti iskoristiti tako što su uveli golmana igrača. I nisu uspjeli probiti dubrovačku obranu s dva igrača više. Square se kompletirao i zadržao rezultat 2:0. Ujedno rezultat na poluvremenu.

Odlazi Square na 3:0, nakon pet minuta igre u nastavku. Ovaj put strijelac je Finac Lintula, koji se našao na odbijancu na pravom mjestu u pravo vrijeme. Dubrovčani su nakon toga umirili susret. Čvrsta obrana, siguran Jurišić, pa Makarani ni s golmanom-igračem ne uspijevaju doći do pogotka. Dapače, domaći su u zadnjim sekundama nagrađeni četvrtim pogotkom. Djelo je to Harona Džankovića. Pred gotovo tisuću gledatelja u Gospinom polju, Square-Novo vrijeme, konačnih 4:0! 

Tri prethodna četvrtfinalna susreta ovog su petka u Gospinom polju pružila sraz prvoligaša protiv drugoligaša. Zato i nije bilo iznenađenja i suviše napetosti. Pula je s 8:2 svladala Brod 035, a osam komada postigao je i Futsal Dinamo protiv Novog Marofa (8:0). U trećem susretu Olmissum je pobijedio Šibenik s 5:1.

Na poluvremenu utakmice Square-Novo Vrijeme, održan je ždrijeb, koji je odredio polufinalne parove za sutra. Od 16:30 igrat će Pula i Futsal Dinamo, a od 19:30 sastaju se Olmissum i Square. Finale je na rasporedu u ponedjeljak od 19:15. 

MNK Square: (V) Zoran Primić, Marko Kuraja, Gordan Duvančić, Mirko Hrkać, Maro Đuraš, (V) Lujo Jurišić, Petar Prce, Ivan Daničić-Kačić, Haron Džanković, Antonio Noković, Djaelson, Lassi Lintula, (C) Hrvoje Cvjetković, Guillherme Dos Santos. Trener Marin Jukić, fizioterapeut kluba Ivan Tomšić, predstavnik kluba Mato Cvjetković.

MNK Novo vrijeme: (C) (V) Filip Bašković, Sven Anton Horvath, Toni Jelavić, de Lima, Dos Santos, Jakša Herceg (V), Kristijan Jurilj, Roko Gašpar, Vedran Kazazić, Gabrijel Lasić, Marin Musinov, David Barbaić, Jakov Mudronja. Trener Armando Škorlić.

Suci susreta: Nikola Jelić (varaždin), Mislav Džeko (Zagreb), Dino Kramar (Varaždin).

Popularni Članci