'

SPEKTAKL ZA VIKEND Konferencijom za novinare predstavljena završnica futsal Kupa Hrvatske, kapetan Cvjetković: "Naslov je želja svih"

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Goran Mratinović
Malonogometni klub Square domaćin je završnice, final eighta Kupa Hrvatske, koji će se održati u Gospinom polju od petka (1. ožujka) do ponedjeljka (4. ožujka). 

O nadolazećem futsal spektaklu u Gospinom polju danas je održana konferencija za novinare, na mjestu gdje će se od petka do do ponedjeljka sve to održavati. Završnicu su najprije predstavili organiazatori: predsjednik Squarea Roberto Krile, gradonačelnik Mato Franković, te Neven Šprajcer kao predstavnik HNS-a. Konferenciju je moderirao Blaž Pezo, predsjednik županijskog nogometnog saveza.

"Square je bio domaćin 2014, ali i 1998. godine. Siguran sam da ćemo biti kvalitetan domaćin. Želim zahvaliti HNS-u jer su prepoznali ovo i ustupili organizaciju, ali i gradonačelniku Frankoviću. Pozivam navijače u što većem broju, ali posebno na Squareove utakmice. Da na najbolji mogući način pomognu da osvojimo još jedna pehar, kao Kup iz 1998. godine" - rekao je Roberto Krile.

"Dubrovnik zaslužuje ovo domaćinstvo. Razgovarali smo s mnogim klubovima i zaključili da bi bilo najbolje da se ovo opet vrati u Dubrovnik. Dubrovnik je prije četiri godine bio fantastičan domaćin hrvatske reprezentacije. Smatram da je futsal toliko popularan, da o bilo kakvoj potpori nismo razmišljali, kako bi sve bilo na velikoj sportskoj kvaliteti" - rekao je Neven Šprajcer, voditelj svih natjecanja pri HNS-u.

"Nakon Eura u vaterpolu, ovo je jedno veliko natjecanje iza toga. Sportska dvorana će biti puna, kao uvijek kad igra Square. Nadam se da će se Dubrovnik pokazati kao dobar domaćin. Želimo vidjeti sport u najboljem svjetlu u našem gradu. Grad će financijski pomoći u organizaciji ovog natjecanja. Možemo pričati i o turističkoj sezoni i njenom produljenju. Kroz sport je ključno širiti turističku sezonu. Puno sreće Squareu" - rekao je Mato Franković.

Najavljen je i sportski dio ovog nadolazećeg final eighta. Govornici su bili kapetan Hrvoje Cvjetković te pomoćni trener Ivan Tomšić

"Mi smo u uzlaznoj putanji, u dobrom ritmu energetski i psihički. Želimo to osvojiti. Nema nekih tajni između nas i Novog Vremena. Već neko vrijeme ne računamo na Mateja PerovićaMatea Kljunka. Sevčik je i dalje upitan" - rekao je Tomšić o momčadi, ali i ritmu u kojem Square može odigrati i tri utakmice u 72 sata, ako ode do kraja. "Trebat će dozirati igrače, da se netko ne ozljedi. Što se tiče energetski, to mi sigurno možemo odraditi. " - rekao je Tomšić.

"Mali pritisak postoji. Prije sezone smo znali ambicije. Kad dođete ovako blizu, pritisak postoji. To je normalno s čime se moramo nositi. Želja je svih nas da osvojimo. Nakon deset godina imamo priliku pred domaćim navijačima" - rekao je kapetan Cvjetković. 

"Maksimalni fokus u utakmicu, tko bude imao veću želju. Mi smo doma pred našom publikom. Makarska je odlična ekipa. Presudit će nijanse, raspoloženi pojedinci, rotacija. Mislim da moramo držati visok tempo energije" - rekao je kapetan o Novom Vremenu.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su u petak. Najzanimljivija utakmica svakako je između Squarea i Novog Vremena, od 20 sati i 15 minuta. Uoči toga, tri četvrtfinalna susreta igrat će prvoligaš protiv drugoligaša. Pula - Brod, Futsal Dinamo - Novi Marof te Olmissum Šibenik 1983. Polufinalni susreti odredit će se ždrijebom, a na rasporedu su u subotu (16:30 i 19:30). Finale je u ponedjeljak, 4. ožujka, od 19 sati i 15 minuta. 

Dubrovački klub bori se za svoj drugi naslov u povijesti. Prvi je upravio bio Kup, upravo u Gospinom polju, 1998. godine. Tada je dubrovački klub do titule poveo trener Dragan Kiko Kovač

Ulaznice će biti u prodaji u sljedećim danima. Bit će ih moguće dobaviti na nekoliko mjesta, a u ponudi će biti trodnevne i dnevne. 

Popularni Članci