VEČERAS JE NAŠA FESTA! Slavlje je već počelo: odbojkašice Dubrovnika su Superliga! (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Uspjele su! Odbojkašice Dubrovnika sljedeće sezone igrat će u najvećem rangu hrvatske odbojke – Superligi.

Uspjele su! Odbojkašice Dubrovnika sljedeće sezone igrat će u najvećem rangu Hrvatske odbojke – Superligi.

I drugoj utakmici kvalifikacija za popunu Superlige, svladale su ekipu HAOK Rijeka rezultatom 3:2, čime su se vratile u elitni razred Hrvatske odbojke. Posljednji put u njemu su nastupale u sezoni 2021./2022.

Ove su godine osvojile Prvu ligu, drugi rang, na uvjerljiv način. Imale su 21 pobjedu i jedan jedini poraz. No, ni to nije bilo dovoljno za ulazak u Superligu, s obzirom na to da su uoči početka sezone promijenjene propozicije HOS-a.

Dodatne kvalifikacije prema novim propozicijama dodijelile su im desetu od 12 ekipa iz Superlige, a ove godine to je bila Rijeka. Dubrovkinje su se borile za promociju, a Riječanke za ostanak. Za jedno ili drugo bile su potrebne dvije pobjede. U obje slave Dubrovkinje rezultaom 3:2. 

ŽOK Dubrovnik: (C) Doris Buzolić, Lara Dežulović, Mia Obradović, Ana Prkačin, Manuela Karać, Matea Vuletić, Laura Prkačin, Mia Vukas, Marija Kristić, Nika Mandić, Milica Đukić, Gabriela Stipanović, Iva Maslać, Laura Gnjatović. Trener Leonard Barić, pomoćne trenerice Marina Radić, Paulina Prkačin, Maja Ereš. 

Dubrovkinje će u sezoni 24./25 igrati tamo gdje pripadaju - u najvećem rangu hrvatske odbojke. 

Popularni Članci