'ŽAO NAM GA JE, ALI...' Pitali smo vas mislite li da je Đoković trebao biti deportiran, donosimo najzanimljivije komentare

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Nakon višednevne sage, Novak Đoković je danas deportiran iz Australije. 

Dubrovački dnevnik na društvenim mrežama upitao je čitatelje slažu li se s odlukom suca i smatraju li da je teniski as trebao biti deportiran ili se ne slažu s tom odlukom. Sudeći prema komentarima, mišljenja su podijeljena, no ipak je više onih koji kažu kako im je žao Đokovića, ali kako zakon treba biti jednak za sve. 

Ovo su neki od najzanimljivijih komentara:

- Najjači su mi oni - zakon mora biti jednak za sve... Nije ovdje riječ o bilo kakvom zakonu, nego o zakonu koji u zatvor stavlja vlastite ljude pod krinkom zaštite zdravlja (iako je u pitanju strategija koja se pokazala apsolutno promašenom i pretvorila u sadističko psihopatsko iživljavanje nad vlastitim stanovnicima). Ako je čovjek došao zdrav, kao sportaš broj 1, i uopće nema namjeru šetati okolo, ako je voljan testirati se svaki dan i kretati se pravcem hotel - teren i obratno, nije li on nula covid opasnost? Jer ovo nije pitanje samo Australije nego sportskog događaja svjetske razine... I na kraju, za one koji govore zakon vrijedi za sve - tako bi valjda reagirali i u Njemačkoj 30-ih i 40-ih na nirnberške zakone. One koji im se protive bi diskreditirali poznatom: "zakon je zakon i treba ga poštovati".

- Mene osobno baš briga..meni ni u špag, niti iz špaga, ali totalno mi je pao u očima.Znaš da si zaražen i onda ideš da se grliš s tuđom djecom i da im prenosiš zarazu,putuješ zaražen....Imaš svoj stav, ok, ali ne ugrožavaj druge svojim izborom i budi spreman snositi posljedice. Da se mene pita, svi bi bili tamo koji imaju negativan test, ali...pita se domaćin i to se mora poštivati.

- Da, zakon je kod njih takav i treba ga poštivati.

- Iako volim Novaka kao igrača i velikog humanitarca, ipak se slažem s odlukom australijskih vlasti. Ako oni tamo u AU žive pod nekim zabranama i njihova djeca moraju biti cijepljena da bi mogli trenirati onda i svi stranci koji dolaze također moraju .E sad zašto su mu dozvolii da krene na put i kada je stigao zadržali ga, e to je, pak, propust vlasti.

- Da, tako treba i u nas biti, a ne da ulazi tko i kad hoće, čini tko što hoće i laje na zakone, državu, ograničenja sloboda i ostale nebuloze!

-Da! Ne može se biti iznad države i zakona pa da si bilo kakav talenat. 

- Ne! Očito je da su umiješani razni drugi činitelji, to nema veze s cjepivom! Da je tako, nisu ga trebali ni pustiti, niti bi on došao! Ne razumijem ljude koji ga mrze! Dotična država predstavlja oličenje licemjerja, mržnje, svega što nije proizvod Engleske! Sami sebe su ponizili i ta Obećana zemlja, nikada to više neće biti!!

-Da, žao mi Novaka, ali zakon se treba poštovati. 

-Zakon se kosi sa zdravom pameću. I da je bio zaražen, kad je tamo došao prošlo je 10 dana, dovoljno za karantenu. Razlog "opasnost za zdravlje stanovništva " pada u vodu. Ljudska glupost nema kraja.

- Sve što vrijedi za moje nevažno prezime, nek vrijedi i za 'đoke' i 'đokice'.

- Poštenije je bilo da mu nisu izdali vizu, ali im je izgleda bio cilj da naprave ovakvu predstavu.

- Pa nije Australija na Balkanu pa da za 100 eura dobiješ sve, pa i pozitivni test za koronu.

- Mnogi su deportirani .... Način na koji je Novak uvučen u desetodnevnu trakavicu nije pošten, nije fer i na kraju sve to nije kulturno od jedne uređene države.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su s nama podijelili svoje mišljenje. 

Popularni Članci