Župljani ostvarili sjajne rezultate na judo prvenstvu Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Sedam natjecatelja JK Župa dubrovačka sudjelovalo je na Prvenstvu Hrvatske za mlađe kadete/kadetkinje i mlađe seniore/seniorke, a koje se dana 10. listopada 2015. godine održalo u sportskoj dvorani Podsused u Zagrebu.

Na navedenom Državnom prvenstvu sudjelovali su gotovo svi domaći klubovi. Troje natjecatelja JK Župa dubrovačka osvojilo je državne medalje:

  1. Petrunjela Pavić – I. mjesto u uzrastu mlađih kadetkinja -63 kg
  2. Lena Galjuf– III. mjesto u uzrastu mlađih kadetkinja -70 kg
  3. Iva Oberan – III. mjesto u uzrastu mlađih seniorki -57 kg

Petrunjela Pavić nakon osvojenog III. mjesta u kadetskom uzrastu početkom godine postala je državna prvakinja u svom mlađe kadetskom uzrastu i time potvrdila kontinuitet u osvajanju državnih medalja. Do naslova državne prvakinje došla je nakon što je u briljantnim borbama pobijedila čak 4 protivnice i time u potpunosti ispunila očekivanja trenera i svojih kolega natjecatelja. Inače, Petrunjela Pavić već ima naslov državne viceprvakinje iz 2014. godine u kategoriji -52 kg te naslov državne prvakinje iz 2013. godine u kategoriji - 48 kg.

Lena Galjuf je također potvrdila kontinuitet u osvajanju državnih medalja (prošle godine je osvojila III. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u uzrastu djevojčica -63 kg). Do državne medalje došla je nakon 1 poraza i 3 pobjede.

Naša najbolja natjecateljka Iva Oberan stigla je do još jedne državne medalje (aktualna prvakinja Hrvatske u svom kadetskom uzrastu -57 kg i aktualna juniorska prvakinja Hrvatske u kategoriji -57 kg te brončana seniorska i mlađe seniorska medalja također -57kg). Dakle, ovom medaljom je u ovoj godini došla do svoje 4 državne medalje, što je uistinu impresivan rezultat i potvrda njene odlične forme.

I muški natjecatelji JK Župa dubrovačka Dragan Oberan, Peri Adrian Puljić, Miho Kraljić i Emin Agović ostvarili su solidan rezultat, a najbliži postolju bio je Emin Agović koji je nažalost izgubio borbu za III.  mjesto. Međutim, presudila je činjenica što su nastupili u starijim uzrasnim kategorijama.     

Već idućeg vikenda natjecatelje Judo kluba Župa dubrovačka očekuje nastup na Kupu Mokošice 2015. godine i Međunarodnom seniorskom Kupu Dubrovnika 2015. godine.

Popularni Članci