VEZA S PROSTITUTKAMA Vaso je Dubrovčaninu javljao informacije o istragama?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dusko Marusic/PIXSELL
Nikola Sulić je ime čovjeka i posrednika Milijana Brkića koji je navodno prostitutkama prenosio informacije da se protiv njih vodi policijska istraga. 

Prenošenje informacija odvijalo se za vrijeme jedne od najvećih afera s elitnom prostitucijom koja je 2011. potresala hrvatsku javnu scenu. U srpnju 2011. počelo je suđenje u aferi elitne prostitucije u kojoj su optuženi 61-godišnji Nebojša Perunović i 24-godišnja Sara Sikirić priznali krivnju za podvođenje djevojaka, piše Index.hr.

"Njegov dečko"

Nacional je otkrio da je Milijan Brkić, u to vrijeme zamjenik glavnog ravnatelja policije, u lipnju 2011. dostavio podatke o provedbi posebnih izvida protiv Sare Sikirić i M.T.K., osobi N.S.

Vaso je danas u saboru na pitanje novinara tko je čovjek s inicijalima N.S. s kojim se telefonski čuo više od 60 puta, odgovorio: "To je moj dečko."

N.S. su inicijali koji stoje iza Nikole Sulića, poduzetnika i Brkićevog prijatelja, javlja 24sata.

N.S. je onaj ključni svjedok protiv Brkića kojeg sudac nije ispitao.

Sastanak s osuđenom Sarom Sikirić

U dokumentima koje je objavio Nacional, policija ima SMS prepiske u kojima Sulić obavještava Saru Sikirić, kasnije osuđenu za skandal s elitnom prostitucijom, da promijeni telefon i stane. Ona se susrela sa Sulićem, a policija je utvrdila da joj je tada odao kako je pod mjerama. U jednoj poruci joj je napisao kako "zna iz prve ruke". 

Policija je utvrdila da se Sulić od početka 2011. godine do kraja lipnja s Milijanom Brkićem čuo čak 64 puta.