BURNO U PROMETU:14 prometnih nesereća; Rekorder u Kuparima napuhao preko tri promila

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.novilist.hr
Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše, a jedna teže ozlijeđena.

'Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 536 represivnih mjera od čega izdvajamo 243 mjere poduzete zbog prekoračenja brzine i 15 mjera zbog vožnje pod utjecajem alkohola.  Iz prometa su isključena 22 vozača i 4 vozila', obavijestili su iz PU Dubrovačko-neretvanske.

Preventivno represivna akcija pojačanog nadzora nepropisane brzine sprovodile su se u Pločama, Metkoviću, Korčule i Stona koja je rezultirala sa 62 poduzete mjere zbog kršenja ograničenja.

Najveća koncentracija alkohola od 3,08 g/kg izmjerena je 52-godišnjaku koji je u osobnom vozilu dubrovačkih registracijskih oznaka zaustavljen u srijedu, 14. svibnja oko 1.45 sati na državnoj cesti D-8 u mjestu Kupari, Župa dubrovačka. 'Vozač je doveden u prostorije policije, a potom uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima B kategorije', kazali su iz PU.

Popularni Članci