DOZNAJEMO Konavljanin koji je krijumčario marihuanu dobro poznat policiji, prošle godine ga je policajac lovio i teško se ozlijedio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: GM
Policijska uprava dubrovačko-neretvanska obavijestila je javnost o razotkrivanju zločinačkog udruženja, koje čine hrvatski (25) i crnogorski (27) državljanin, a sumnjiči ih se da su se udružili, svaki s točno određenim ulogama i zaduženjima, te da su iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kg marihuane, vrijedne minimalno 600.000,00 eura

Kako neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik, 25-godišnjak je Konavljanin itekako poznat policiji. 

Naime, prošle godine je u lipnju na motociklu bježao je od policajca, koji ga je zbog niza prometnih prekršaja pokušao zaustaviti. Vozio je brzo, bez registarske oznake i bez kacige. S obzirom da se nije zaustavio, policijski službenik je za njim krenuo u potjeru i tom prilikom doživio prometnu nesreću u kojoj je zadobio teške i vrlo ozbiljne tjelesne ozljede, dok je motociklist udaljio s mjesta nesreće, no naknadno je priveden. 

Tada su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske utvrdili kako je riječ o recidivistu težih prometnih prekršaja, protiv kojeg je policija Općinskom sudu u Dubrovniku, u posljednjih pet godina, podnijela 62 prekršajne prijave za 154 počinjena prometna prekršaja, uključujući i tu prometnu nesreću.

Tada je imao i prikupljenih 26 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu je ukinuta vozačka dozvola. 

Kako je izvijestila Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, prekjučer je uhićen na području Dubrovačko-neretvanske županije, a njega i 27-godišnjeg Crnogorca sumnjiči se za udruživanje od 27. prosinca 2022. do 14. ožujka 2023., radi nabave većih količina marihuane na području Crne Gore i krijumčarenja te droge preko državne granice u Hrvatsku radi njene daljnje prodaje u Hrvatskoj i drugim državama Europske unije.

Droga se krijumčarila u plovilima morskim putem iz Crne Gore u Hrvatsku, nakon čega se skrivala i potom prevozila do kupca. Sumnja se da su pripadnici navedenog zločinačkog udruženja su iz Crne Gore u Hrvatsku u tri navrata prokrijumčarili zasad neutvrđenu količinu droge, dok je policija u dva navrata oduzela ukupno 250 kilograma droge prokrijumčarene na ovaj način.

Osumnjičeni 25-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je protiv njega podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.
 

Popularni Članci