Dubrovčanin Tomislav Jurković ubijen u Neumu?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Slobodna Dalmacija arhiva, Motel More
Smrt Dubrovčanina Tomislava Jurkovića još uvijek je predmet istrage policije i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Podsjetimo, Jurković je umro 2. prosinca u motelu More u Neumu navodno od posljedica samoranjavanja pištoljem, kako su glasile prve službene informacije.

Ipak, Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje kako su policija i Tužiteljstvo susjedne BiH sve uvjereniji kako smrt Jurkovića nije rezultat samoranjavanja do kojeg je došlo tragičnim spletom okolnosti, nego je do smrti došlo kada je iz njegova pištolja „zastava M57“ u njega pucala neka druga osoba.

Prema prethodnim informacijama, Jurković je osobama s kojima je bio u društvu u bilijar-sali pred smrt, navodno, pokazivao svoj „tetejac“. Nakon što je rekao kako mu je pištolj zahrđao čuo se samo jedan pucanj koji ga je pogodio u trbuh, ali su posljedice bile tragične jer je Jurković ubrzo podlegao od teških ozljeda. 

BiH policija je potvrdila kako se Jurković, nakon što je napustio Hrvatsku gdje ga je čekao poziv na odsluženje pravomoćno izrečene zatvorske kazne od tri i pol godine zatvora, skrivao u Neumu. Navodno je u BiH dobivao i prijetnje, a priča se kako mu je rečeno da „može birati hoće li na odsluženje kazne u Lepoglavu ili Zenicu“.

Istodobno, BiH mediji javljaju ko je tužilac Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije Adis Nuspahić kratko  po usmrćenju Jurkovića u Neumu obišao mjesto nesreće, u Čapljini nazočio obdukciji koju je vodio vještak sudske medicine, patolog dr Hamza Žujo, koji je potvrdio kako je ulazna rana streljiva iz „tetejca“ načinjena u stomaku.

Tužitelj Nuspahić je u međuvremenu dobio iskaze sedam saslušanih osoba Jurkovićeve obitelji i osoba koje su nazočile ranjavanju te naložio dodatna vještačenja. Stručnjaci očekuju da će istraga trajati duže vrijeme. Kako piše Dubrovački vjesnik, iz bosansko - hercegovačkog podzemlja stižu informacije kako su neki izravno povezani s Jurkovićevom smrti jednako tako u izravnoj vezi s osobama iz samog vrha BiH-vlasti.

Popularni Članci