Dubrovčanin zbog teške krađe na devet mjeseci ide u zatvor

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ilustracija
Prema rješenju Županijskog suda u Dubrovniku, Dubrovčanin u dobi od 50 godina ide na odsluženje zatvorske kazne u trajanju od devet mjeseci zbog kaznenog djela teške krađe. 

Muškarac je proglašen krivim što je u noći 20. prosinca 2020. oko 04,30 sati u nakani pribavljanja nepripadne imovinske koristi, došao do podružnice jednog trgovačkog društva i počinio krađu. Naime, tamo je preskočio metalnu ogradu visine dva metra, a potom došao do nezaključanih zatvorenih vrata skladišnog prostora odakle je uzeo i sa sobom odnio tri okrugla pakiranja tvrdog sira "trapist", tri trokutasta pakiranja sira "paški" i "kolanjac", sedam pakiranja dimljenog lososa i jedno pakiranje napitka "cappuccino", koje predmete je stavio u crnu torbu koju je imao sa sobom te iznio iz prostora trgovine.

Tamo je zatečen po policijskim službenicima, pričinivši tom trgovačkom društvu štetu u iznosu od 1.158,97 kuna, a za koji se iznos ujedno i nepripadno okoristio. Naime, on je savladavanjem većih prepreka da dođe do stvari iz zatvorenih prostora, tuđe pokretne stvari oduzeo drugima s ciljem da ih protupravno prisvoji, čime je počinio kazneno djelo protiv imovine - teškom krađom. 

Popularni Članci