test

KAO U FILMU Doslovno se maskirao u drugu osobu, ukrao joj identitet pa htio podići basnoslovan iznos u banci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixabay
Ovih dana je objavljena presuda za neobičnu, gotovo filmsku prevaru koja se 2019. godine dogodila u Zagrebu. Kako stoji u obrazloženju presude, osuđeni muškarac je došao do osobnih podataka i fotografije drugog muškarca čiji je identitet praktički ukrao.

On je sebi nabavio silikonsku masku za lice i leće kako bi izgledao približno isto kao muškarac čiji je identitet ukrao i tako maskiran došao u prostorije zagrebačke policije. Tamo je prijavio lažni gubitak osobne, vozačke i i putovnice na ime muškarca čiji je identitet ukrao. Policijski službenik nije ništa posumnjao, poslao je potrebne zahtjeve za žurnim izdavanjem dokumenata, a onda ih je prevarant naknadno bez ikakvog problema podigao sa šaltera, ponovno maskiran na isti način.

Prevarant je sa silikonskom maksom i lećama potom došao u poslovnicu Zagrebačke banke gdje je, predstavljajući se kao muškarac čiji je identitet ukrao i s izdanim dokumentima, zatražio isplate s računa u iznosima od 1.250.000,00 eura i 1.000.000,00 kuna.

No, tu je napokon otkriven u svojim namjerama. Službenici u banci je predočio putovnicu, a onda je ona nazvala osobnu bankaricu muškarca čiji je identitet ukraden i tako su shvatile kako se ne radi o toj osobi i kako je po srijedi prevara. U namjeri podizanja novca nije uspio jer je službenica banke nazvala policiju.

Općinski kazeni sud u Zagrebu ga je osudio na dvije godine i dva mjeseca zatvora.  

Popularni Članci