test

Heroj Dominko Radić iz mora spasio dvoje ljudi: 'Brzina vjetra je ogromna, a kajaci se ne vide od valova'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Željko Tutnjević
Danas poslijepodne došlo je do prevrtanja kajaka kod Lokruma. Devet izletnika je spašeno, među kojima je i jedno dijete, dok se za dvije osobe još traga.

Na teren je izašao i Dominko Radić, naš sugrađanin, heroj, dobitnik 'Plave vrpce' koji je spasio mnoge ljudske živote na moru. Danas je spasio još dvije osobe.

„Izašao sam na dojavu, zvala me koncesionarka, kako ne mogu veslati i kad sam izašao na more, ispred mene su bili brodovi 'Zrinski' i 'Garešnik'. Došao sam na dvije milje od kraja, a oni su bili ispred mene. Uspjeli su izvući majku i dijete, a ja sam spasio dvije osobe. Po govoru mi se čini da su Nijemci ili Austrijanci, govorili su njemački“, kaže Radić za Dubrovački dnevnik.

Kako govori Radić, u moru su nađena još četiri prsluka bez ljudi.

Neko je vrijeme još bio na moru, a onda se morao vratiti zbog valova i goriva. Na terenu su Lučka kapetanija, policija, a obaviješteni su i kruzeri i veći brodovi.

„Velika je brzina vjetra. Kajak vam po takvom vremenu može biti ovdje sada, a za pet minuta 500 metara dalje. A valovi su toliki da ih se ni ne može vidjeti“, kaže Radić koji je i ovaj put pomogao, kao što to vazda radi.

Popularni Članci