JOŠ JEDNA TUČNJAVA DJECE Djevojke se mlatile u Gružu, sve dogovaraju preko TikTok profila!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Maloljetnici u Dubrovniku preko tri profila na TikToku vrijeđaju svoje školske kolege, ali i dogovaraju tučnjave. Na kontroverznoj društvenoj mreži svakodnevno se objavljuju uznemirujući sadržaji, a ovi profili samo su jedan u nizu primjera potpuno slobodnog i nereguliranog širenja govora mržnje i nasilja na platformi koju koristi ogroman broj djece. 

Preko TikTok profila 'Moli se Dubrovnik', odnosno tri verzije profila s nešto izmijenjenim nazivima, maloljetne osobe se dogovaraju za tučnjave. Među porukama su i neke 'nevinog' sadržaja, u kojima se 'moli Dubrovnik' da se vrate kune, da se u gradu otvori McDonalds, da djevojka mladiću uvrati ljubav i slično. Međutim, ima i nemali broj uznemirujućih poruka u kojima se vrijeđa druge, u kojima se zazivaju tučnjave, pa čak iste i dogovaraju ili pak komentiraju ishodi tuče.

U posljednjih nekoliko dana zabilježene su dvije tučnjave, od kojih jedna u Lapadu, a druga u Gružu. 

"Je li ovo normalno? Snimke tučnjava kruže društvenim mrežama, nekad se pitam trebaju li pojedina djeca stručnu pomoć ili razgovor s nekim odraslim. Očito ne mogu sami zaključiti što će napraviti i koliko ugroziti svoj i tuđi život", izjavila je čitateljica Dubrovačkog dnevnika koja je ukazala na ovaj problem. 

"Mislim da bi svaki roditelj trebao sjesti i razgovarati sa svojom djecom kako bi se ove stvari prestale događati jer ih je nažalost sve više i više. Djeci moramo napraviti prostor gdje će se zabavljati i okupljati, da imaju aktivnosti koje će ih maknuti od mobitela", upozorila je čitateljica Dubrovačkog dnevnika koja je željela ostati anonimna. 

Dubrovački dnevnik u posjedu je obje snimke tučnjave, one u Lapadu kao i u Gružu, no zbog poštivanja zakonskih odredbi o tajnosti postupka te zaštite privatnosti djeteta, a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve i izbjegavanja daljnjeg nasilja, neće objavljivati snimke tučnjava. 

Policija o tučnjavi u Gružu: Obaviješten je DORH

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske su za Dubrovački dnevnik potvrdili kako su u srijedu u poslijepodnevnim satima zaprimili dojavu građana kako se u Parku Luja Šoletića skupio veći broj maloljetnih osoba i izrazi sumnju da bi moglo doći do fizičkog sukoba. 

"Postupajući po zaprimljenoj dojavi policijski su službenici izišli na mjesto događaja gdje su zatečene dvije maloljetne ženske osobe s vidljivim ozljedama koje su liječničkim pregledom u Općoj bolnici Dubrovnik okarakterizirane kao lakše.

Istog dana, odnosno neposredno nakon događaja obavljeni su razgovori s maloljetnom osobama koje su se međusobno sukobile, u prisustvu njihovih roditelja.

Obzirom da je navedenom događaju svjedočio veći broj maloljetnih osoba policija u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Dubrovniku provodi iscrpno kriminalističko istraživanje koje ima za cilj utvrditi posredno i neposredno oštećene maloljetne osobe u ovom događaju", odgovorili su iz dubrovačke policije, ističući i kako dodatne informacije o ovom kriminalističkom istraživanju u ovom trenutku, iz razumljivih razloga, nisu u mogućnosti dostaviti.

Sva saznanja o zlostavljanju djece i vršnjačkom nasilju prijavite policiji. To možete napraviti i putem online aplikacije Red Buttom. Upravo pravovremena prijava policiji najbolji je primjer građanske odgovornosti i primjerene reakcije na nasilje.

Popularni Članci