'

MORH POTVRDIO Vojna osoba uhićena zbog sumnje u kršenje Zakona o strancima, Oružane snage RH pokrenut će postupak utvrđivanja stegovne odgovornosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Nakon što smo neslužbeno doznali informacije kako je djelatnik MORH-a uhićen prije 10-ak dana na odmorištu Dusina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tereti ga se kako je prevozio migranta, zatražili smo očitovanje MORH-a na navedene informacije.

"Temeljem Vašeg upita možemo Vas izvijestiti kako su policijski službenici uhitili djelatnu vojnu osobu zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja kažnjivog po Zakonu o strancima. Protiv pripadnika Oružanih snaga RH temeljem Zakona o strancima podnijet je optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu. Također, protiv istog će Oružane snage RH pokrenuti postupak utvrđivanja stegovne odgovornosti", napisali su iz MORH-a. 

 Podsjetimo, događaj su nam potvrdili iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. 

"Policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, provedenim zbog sumnje da je ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o strancima. Dana 19. veljače 2024. na odmorištu Dusina na autocesti A1 policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao navedeni 30-godišnjak, a kao putnik u vozilu se nalazio državljanin Kosova za kojega je utvrđena sumnja da je nezakonito ušao u Republiku Hrvatsku te se prema njemu proveo postupak sukladno Zakonu o strancima", odgovorili su nam iz policije. 

Popularni Članci