NA PELJEŠCU I U KONAVLIMA UREDILI 'KUĆNE LABORATORIJE' Uzgajali konoplju, nađen im šator, biljke, ventilator, reflektor...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: MUP
Osim sadnica indijske konoplje, pronađena je i oprema za njezin uzgoj, kao i manja količina marihuane i kokaina

Tijekom posljednjih nekoliko dana policijski službenici Policijske postaje Ston i Postaje granične policije Gruda pretragama dviju obiteljskih kuća pronašli su više zasađenih sadnica indijske konoplje i opremu koja služi za njezin uzgoj.

Pretrage su obavljene temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku.

Kako javljaju iz policije, u prvom je slučaju 2. lipnja, u obiteljskoj kući na Pelješcu, pronađeno 19 stabljika indijske konoplje tip Cannabis sativa, zasađene u posudama u prostoriji obiteljske kuće u kojoj je improvizirano i svjetlo s tri spojene žarulje. Kod korisnika kuće, 42-godišnjaka, pronađeno je i šest paketića marihuane.

Drugom pretragom obiteljske kuće u Konavlima, koja je obavljena 4. lipnja, u jednoj od soba pronađene su dvije zasađene stabljike indijske konoplje, a u vrtu kuće još 8 stabljika. U kući je također pronađen šator za uzgajanje biljaka, ventilator, halogeni reflektor i metalna palica. Osim toga, kod 41-godišnjeg korisnika kuće pronađena i manja količina kokaina.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama 41-godišnjak i 42-godišnjak su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Popularni Članci