test

PIJAN VOZIO PO PLOČAMA Platit će pet i po' tisuća kuna, tri mjeseca bez vozačke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Josip Regovic/PIXSELL
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 16 osoba lakše ozlijeđeno, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri prometne nesreće 

Broj poduzetih mjera prometne policije

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 242 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 64 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 30 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 22 osobe su prekršajno sankcionirane zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 7 osobe.
"Od ostalih prekršaja izdvajamo 27 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 29 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja," objavili su iz policije.    
 
Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Pločama

Najveća koncentracija alkohola od 1,35 g/kg izmjerena je u večernjim satima jučer, 20. studenoga, 66-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom redovne prometne kontrole u Pločama.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno je sankcionirana novčanom kaznom od 5.500,00 kuna te mu je određena tromjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Popularni Članci