SUĐENJE ZA SMRT MALOG GABRIJELA Rasprava zatvorena za javnost, odvjetnici na kapaljku komentiraju slučaj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: privatni album
Suđenje u slučaju smrti devetogodišnjeg Gabrijela Bebića iz Metkovića krenulo je danas na Općinskom sudu u Dubrovniku. U ovom su slučaju okrivljene tri liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije i jedna medicinska sestra pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja u Metkoviću. Na teret im se stavlja počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem, a ako im se dokaže krivnja, prijeti im kazna od jedne do osam godina zatvora.

Suđenje je odlukom sutkinje zatvoreno za javnost, stoga odvjetnik koji zastupa oštećenu obitelj Dino Hadžiomerović nije htio komentirati slučaj. Odvjetnik Gašpar Lujak koji zastupa jednu od optuženih liječnica vjeruje kako će njegova branjenica biti oslobođena optužbi.

„Rasprava je krenula i ne mogu sa sigurnošću procijeniti koliko će trajati, ali to će sasvim sigurno biti dugo i uz znatne troškove. Jedino što očekujem jest to kako će se donijeti pravomoćno oslobađajuća presuda, nakon što se izvedu dokazi,“ izjavio je odvjetnik Lujak.

Odvjetnik Vinko Ljubičić koji također zastupa jednu od optuženih liječnica poručio je danas kako 'na optuženičkoj klupi sjede pogrešne osobe', a dodao je i kako mu je 'kao čovjeku žao zbog svega što je obitelj Bebić pretrpjela'.

Podsjetimo, Gabrijel je u konačnici zbrinut u Kliničkom bolničkom centru Split gdje je  preminuo 11. prosinca 2018. godine zbog obostrane virusne i bakterijske upale plućnog tkiva, obostrane upale porebrice, ždrijela, sepse, respiratornog distresnog simptoma, respiratorne insuficijencije i septičnog šoka.

IBM 

Popularni Članci