test

TJEDAN NA CESTAMA U prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala, još 17 osoba ozlijeđeno u sudarima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, devet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su četiri osobe teško a trinaest osoba je lakše ozlijeđeno, dok je s materijalnom štetom zabilježeno šest prometnih nesreća, izvijestili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 780 represivnih mjera. 

"Izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“, pa je tako 410 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 63 mjere su poduzete prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 7 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirane su 42 osobe", naveli su iz policije. 

Od ostalih prekršaja izdvajaju 81 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja i 52 mjere poduzete zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Popularni Članci