Fred Matić: Dubrovnik je primjer najboljeg stambenog zbrinjavanja branitelja!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Ministar branitelja Predrag Matić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima danas su u Novoj Mokošici dodijelili stanove hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih Hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Na adresama Od izvora 63 i Od izvora 65 nove domove dobilo je 27 branitelja i njihovih obitelji, a ključeve im je svečano uručio ministar Matić.

Ministar je izrazio posebno zadovoljstvo  suradnjom Grada Dubrovnika i Ministarstva branitelja te naglasio kako bi upravo Dubrovnik mogao biti  primjer drugim hrvatskim gradovima u pitanju stambenog zbrinjavanja branitelja. 

'Čast mi je i zadovoljstvo biti tu. Rad s braniteljima podrazumijeva puno teških tema, ali vrlo je malo ovakvih tema kad je čovjek sretan i ispunjen radošću. Grad Dubrovnik je veliki stradalnik Domovinskog rata i neugodno sam iznenađen da od 1998. godine ovdje nije bilo organizirane gradnje za branitelje. Ove će obitelji u ovim stanovima započeti novi i sretniji  život. Ja vam svima želim da uživate u novim stanovima i da oprostite prethodnim, ovoj i budućim Vladama jer se sigurno ovo moglo i brže napraviti,' rekao je Matić izrazivši pritom čuđenje zašto se svih ranijih godina po pitanju branitelja nije ništa napravilo. 
 
Andro Vlahušić se zahvalio svima onima koji su branili Dubrovnik, a posebno onima koji su dali svoje živote za obranu Grada. 'Nakon ovih 27 obitelji, sljedeće godine možemo očekivati još stanova na ovom gradilištu, jer će Grad i Vlada zajedno sudjelovati  u tom projektu. Istaknuo je kako je zadovoljan što će Ministarstvo branitelja pokrenuti projekt s 80 novih stanova što je Grad Dubrovnik spreman sufinancirati. Kada tome pridodamo i 64 branitelja koji će dobiti svoje kuće na Nuncijati, te 50 branitelja na listi za projekt POS II Mokošica, govorimo o 220 branitelja i njihovih obitelji kojima smo pomogli da dobiju svoj dom što su dugo čekali i zaslužili, dodao je gradonačelnik Vlahušić. Zahvaljujem se Vladi, ministru, bivšoj gradskoj upravi i svima onima koji su pomogli u izgradnji stanova,' rekao je Vlahušić, dodavši kako je u tijeku projekt izgradnje POS-ovih stanova, a gdje su branitelji, također, imali prednost na listi. 
 
Ministar Matić i predstavnici Grada Dubrovnika obišli su i drugu lokaciju u Novoj Mokošici na kojoj se grade POS stanovi. Usljevanje prve 64 obitelji očekuje se oko Božića 2014.

Popularni Članci