ARBITRAŽA OKO GARAŽE KROZ MJESEC DANA Vlahušić: 'Trebamo se zapitati zašto je netko napravio da to bude jedino rješenje!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Rezultat arbitraže oko Javna garaže na Ilijinoj glavici trebao bi biti poznat kroz mjesec dana. Kao što je već poznato, iznos koji će Grad Dubrovnik morati isplatiti Midia grupi kao investitoru može se kretati i do 262 milijuna kuna.

Nedavno su se pojavile spekulacije o ovrsi u iznosu od 70 milijuna kuna, no to je gradonačelnik Andro Vlahušić nazvao insinuacijama.

'Smatram kako je to pretjerana brojka. Kakva god bude arbitraža, moramo se zapitati zašto je netko napravio da ona bude jedino rješenje. Međutim, neovisno o rezultatima arbitraže, Grad će osigurati potrebni novac. Vodimo računa o financijama kako nas takvo što ne bi iznenadilo i imamo određeni dio sredstava. Vodim ovaj Grad odgovorno, a direktno iz Proračuna 1 500 ljudi dobiva svoje plaće, uključujući Gradsku upravu, različite udruge, gradske tvrtke i slično. Dat ćemo sve od sebe, a oni će imati pristojan božićni ručak, kao i novogodišnju večeru, bez obzira na arbitražu,' izjavio je za Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Vlahušić je krajem prošle godine vijećnicima predstavio tripartitni sporazum čime je između svih aktera dogovoreno kako će Grad Dubrovnik izvršiti jednokratnu uplatu u iznosu od 40 milijuna kuna čime su se trebale riješiti navedene financijske dubioze, bez daljnjih potraživanja Midia grupe i PBZ-a. Također je bilo dogovoreno kako će se raspisati natječaj za gradnju poslovnog centra na Javnoj garaži koji bi donio nove prihode za proračun. Ovim modelom htjela se izbjeći arbitraža koja se može kretati i do 262 milijuna kuna.

Međutim, tripartitni sporazum nije usvojen padom Proračuna, i sve to odlukom Gradskog vijeća, a Dubrovnik je ušao u prijevremene izbore.

Na Gradskom vijeću uskoro bi se trebao naći i rebalans proračuna kojim su predviđeni novi projekti.

'Riječ je o projektima vezanima uz male ulice i trgove koje treba popraviti, prvenstveno na području Nuncijate, Orašca, Gornjeg Konala koje smo obećali. To su sitni problemi, ali jedini koje građani imaju. Sve je to već usklađeno s Klubom vijećnika HDZ-a. Tu su još i financiranje novog mikroskopa za odjel neurokirurgije za dubrovačku bolnicu, kao i subvencije za putovanja sportskih klubova koje su vrijedile za nacionalna putovanja na natjecanja, a rebalansom su predviđena sredstva i za ona inozemna,' izjavio je.

Popularni Članci