BIG GAME OREBIĆ Ekipa 'Ma Lu' kapetana Darka Antunovića izvukla je tunu od 53 kilograma!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Najtežu ulovljenu tunu, drugog dana na četvrtom Međunarodnom nadmetanju u ribolovu na velike trofeje “Offshore Challenge Orebić 2024.”, imala je domaća ekipa “Ma Lu” kapetana Darka Antunovića.

Kako je prvi od tri ribolovna dana rezerviran za okršaje i s konkurecijom i s morskim krasoticama, floti od 24 posade iz Slovenije, Crne Gore i Hrvatske  “propao” zbog lošeg vremena, zbog jakog juga i valova i do tri metra, ribolovci su s nestrpljenjem čekali odlazak na pučinu. 

Pa je rezime lovnog dana bilo 17 aktivnosti na moru, četiri tune su bodovane i puštene, tri su tune donesene na kopno na vaganje, kao i četiri luca te jedna lampuga, dok su četiri ulova otpala, a jedan nije priznat.

Nakon bodovanja i vaganja posada domicilnog kluba Peliška jedra, koji su i organizatori big game nadmetanja, je u vodstvu sa 611,77 bodova, ekipa “Ma Lu”, kojima se piše i najteža krasotica izvagana, a to je tuna od 53,11 kilograma. Uz ovaj ulov imali su i jednu tunu po sistemu catch and release, ulovi i pusti.

Drugo mjesto ima tim “Maritimo Fishing” kapetana Marjana Žitnika, sa 601,48 bodova, koji su četiri puta sucu natjecanja Tonču Luketi dojavljivali aktivnosti na moru što je rezultiralo sa jednom vaganom tunom od 51,64 kilograma, te jednom bodovanom, dok su im dvije otpale.

Treću poziciju drži posada “KTMP Bargujac” kapetana Nikole Franjića sa 344,12 osvojenih bodova i tunom od 49,16 kilograma.

Slijedi ekipa “Corto” Gordana Svaline, aktualnog svjetskog prvaka sa 284,25 bodova koji su na vaganje donijeli dva luca i jednu lampugu, dok im je jedna tuna bodovana.

Prvog ribolovnog dana bodove i to 240, još ima “Vinica Monković” kapetana Mate Protić.

Treći zadnji dan nadmetanja, gdje je ribolovna zona u akvatoriju Pelješca, Korčule pa sve do Lastova i Mljeta, odlučit će i pobjednika ovog big game natjecanja, dok su organizatori Pomorska športska udruga Pelješka jedra, osigurali i bogatu nagradu za posadu koja bude imala najveći, najteži ulovljeni primjerak tune.

Samo svečano proglašenje najavljeno je za 21 sat večeras.

 

Popularni Članci