BRAVO ZA MLADE DUBROVČANE: U tri dana napravli 'silu' posla (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovačka biskupija
Volonterima međunarodnog projekta „72 sata bez kompromisa“, koji se prvi put održava u Gradu, teška južina ne smeta sudeći po zadacima koje su u petak, 16. listopada obavili.

Prvi zadatak odvijao se u prostorijama Caritasa Dubrovačke biskupije, gdje su volonteri uređivali novi prostor, slagali i razvrstavali odjeću, obuću i drugu opremu, te pomagali u sređivanju dokumenata i papira. Na taj način pomogli su zaposlenicima u bržoj i jednostavnijoj dostavi pomoći onima koji su u potrebi, jer ih je svakim danom sve više.

Kad se 'male' ruke slože... 

 

Svoje slastičarsko umijeće volonteri su pokazali u popodnevnim satima na zabavnoj akciji u Učeničkom domu „Paola di Rosa“. Uz veselje, muziku i dobru volju neki su po prvi puta pravili slastice, koje će trebati za jednu od sljedećih akcija.

Osim u kuhinji, volonteri su sudjelovali u akciji bojanja i uređenja stana jednoj starijoj osobi, koju su razveselili ne samo time što su napravili nego i druženjem i razgovorom.

...sve se može, sve se može

Volonteri-kreativci, i oni koji su se tek po prvi puta okusili u umjetničkim vodama, danas su na kreativnoj radionici započeli s radovima koje će nastaviti izrađivati i sutra.

Na kraju prvog aktivnog dana volonteri, sudionici projekta, su, uz večeru i druženje, prepričavali iskustva, te se pripremali za sutrašnji dan u kojem ih očekuju i drugi novi nepoznati projekti zajedničke pomoći drugima i druge različite akcije.

Popularni Članci