DAN ŠKOLE Mali Mokošani i ove godine zapjevali: "Ovo mjesto ima srce koje kuca za školarce"

Autor: dubrovackidnevnik.hr
„...Ovo mjesto ima srce koje kuca za školarce, ova škola ima dušu...“ poznate su riječi školske himne koje učenici i učitelji Osnovne škole Mokošica žive svakog školskog dana. A da su stvarno i istinite, svima ostalima pokazali su kroz uzbuđenje i veselje u pripremama za ovogodišnji Dan škole.

Svoj je dan Osnovna škola Mokošica i ove godine obilježila uzbudljivim događanjima održanima kroz cijeli protekli tjedan. Osim zajedničkih druženja kroz niz edukativnih igara i sportskih poslastica, šetnjom školskim hodnicima mogle su se razgledati najrazličitije izložbe, od autoportreta učenika, neobičnih geometrijskih tijela, prikaza škole ostvarenih raznim likovnim tehnikama, kolaža najpoznatijih dubrovačkih znanstvenika i književnih velikana, predivnih ručnih radova učeničke zadruge Tezoro i dirljivih literarnih djela učenika iz kojih se vidi da zaista nema toga što mali Šićani ne mogu.

Središnja proslava Dana škole održala se u srijedu, 7.lipnja, u glavnom školskom holu. Nakon uvodne riječi ravnateljice Petre Đapić Caput, svi okupljeni uživali su u igrokazu učenika razredne nastave, službenom predstavljanju ovogodišnjeg izdanja školskog lista Ragusino, glazbenim točkama školskog zbora, kratkom filmskom prisjećanju na aktivnosti održane ove školske godine i zajedno se veselili s morem najuspješnijih mokoških đaka i nastavnika na dodjeli nagrada i priznanja koje im je uručila ravnateljica. Nakon središnjeg programa u školskoj sportskoj dvorani održane su sportske igre, a podizanjem pehara pobjedničke ekipe zaokruženo je i ovogodišnje školsko slavlje - izvijestili su iz OŠ Mokošica.

Popularni Članci