Franković o koncesijama: Eksplodirale su ponude za kajake, hrpa ljudi se javila na natječaj, ali ostajemo na istom broju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Gradonačelnik Mato Franković danas je, odgovarajući na pitanja novinara, komentirao dovršeni natječaj za koncesiju za Park Orsulu koju je dobio Andro Vidak. 

"Drago mi je da je dobio gospodin Vidak. Naime, kao što je poznato, on je godinama i radio na tom području, očistio zapravo to područje, međutim mi moramo poštovati zakonske norme i u konačnici raspisati javni natječaj. Vidimo da je gospodin Vidak dao najbolju ponudu i u konačnici bio odabran kao takav", izjavio je Franković dodavši kako se danas završava još jedan veliki natječaj, a odnosi se na odobrenja za gospodarske subjekte koji dijeluju na pomorskom dobru, na razdoblje od pet godina.

"Ono što mogu reći da je enormna količina dokumentacije stigla, recimo samo za koncesije kajaka u Pilama imamo negdje oko 89 prijavljenih različitih gospodarskih subjekata, a znamo da je 10 ukupno koncesija koje će se dijeliti na tom području. Dakle, interes je ogroman i sve skupa ćemo raditi, naravno, u potpunoj transparentnosti", izjavio je Franković dodavši kako su u cijelu priču uključili i javnog bilježnika kako bi se odmah mogla utvrditi ispravnost pristigle dokumentacije. 

"Trebat će nam sigurno otprilike nekih mjesec dana dok se sve obradi, donese konačna odluka o odabiru najpovoljnijih ponuditelja, ali siguran sam da će financijski grad u tome profitirati. Gledali smo sukladno zakonu, naravno dati i određene bodove onima koji su do sada obavljali tu dužnost, ali u konačnici je to javni natječaj, svatko se može pristupiti, svatko se može javiti i biti izabran kao najpovoljni ponuditelj", kazao je Franković dodavši kako će u Pilama i dalje tu djelatnost obavljati deset koncesionara koji će imati po deset kajaka, i taj se broj, bez obzira na veliki interes, neće pojačavati. 

Popularni Članci