Gradonačelnik Franković uputio brzojav sućuti obitelji Ivanke Jemo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Julia Mačinković
Povodom smrti Ivanke Jemo, dugogodišnje ravnateljice Zavoda za obnovu Dubrovnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je brzojav njezinoj obitelji. Tekst brzojava prenosimo u cijelosti:

"Poštovana obitelji,

s tugom smo danas primili vijest da nas je napustila gospođa Ivanka Jemo. Ostat će zapamćena po svojoj velikoj ljubavi prema Gradu kojem je kao arhitekt i urbanist ostavila važne zapise iz urbanističke povijesti grada, ali i razaranja iz vremena Domovinskog rata te kasnije obnove.

Veliki je njezin doprinos u dokumentiranju oštećenja u povijesnoj jezgri Dubrovnika nastalih ratnim razaranjima, a potom i kao voditeljice pilot-projekta obnove u ratu razorenih dubrovačkih povijesnih sela. Osim što je u tom specifičnom trenutku doprinijela obnovi i povratu života, ostaje kao trajni zapis tog vremena sva dokumentacija koja je tada prikupljena.

Prvo kao voditeljica Odsjeka, a potom i kao ravnateljica u Zavodu za obnovu Dubrovnika dala je svoj daljnji profesionalni doprinos radeći na obnovi i sanaciji značajnijih spomenika u povijesnoj jezgri poput Biskupske palače i crkve sv. Vlaha, simbola Grada.

Iza gospođe Ivanke Jemo ostaju rezultati njezina bogatog rada i vjerujem da ste na to ponosni.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

Gradonačelnik Mato Franković"

Popularni Članci