GUŽVA NA POREZNOJ: Zašto dubrovački poduzetnici jutros žure i pišu sastavke?

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovački poduzetnici, obrtnici i ugostitelji, koji su posljednjih dana primili poziv kojim ih se informira kako moraju doći u najbližu ispostavu Porezne uprave kako bi objasnili zašto nekim danima imaju manji promet nego lani, ostali su u čudu ovom praksom. 

"Svima je došao poziv, onima koji imaju dana kada su prijavljivali manji dnevni promet od 500 kuna... Pišeš kratku izjavu povodom toga... I teti na poreznoj je neugodno bilo", kazao je jedan od dubrovačkih obrtnika koji je želio ostati anoniman. 

Neki ipak nisu bili toliko ležerni već su ovu situaciju prokomentirali ne baš biranim riječima, kako su rekli, 'povodom današnjeg sastava koji su mnogi pisali u Poreznoj.'

"Draga državo... zaista mi je žao što se dogodi da ima dana kada imamo manji dnevni promet od 500 kuna. Stvarno je sramota da nisam u stanju da ti uprihodim barem 150/200 kuna poreza dnevno. Draga Državo zaista ne bih želio da me se odrekneš, pošalješ me u p**du materinu i rečeš mi da ovdje za mene nema mjesta...," napisao je jedan od poduzetnika koji su hodočastili jutros Poreznu.

Popularni Članci