'Isključite Vodovod iz predizborne kampanje!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
'Podaci koji su izneseni na današnjoj HDZ-ovoj konferenciji za medije povodom gradnje vodoopskrbnog sustava u Gornjim selima Orašca neistiniti su i obmanjuju javnost. Činjenice su sljedeće: trenutno su 73 kućanstva u mogućnosti spojiti se na vodovodnu mrežu u Gromači, a podnesena je 51 molba, dok je 6 osoba naknadno odustalo od podnesenog zahtjeva. Od 32 kućanstava u selu Ljubač koja su u mogućnosti spojiti se, zahtjev je podnijelo tek njih 18. Dakle priključak želi tek 63 kućanstava u oba sela, a njih 105 u ovom trenutku ima mogućnost opskrbe pitkom vodom,' navodi se u priopćenju iz Vodovoda Dubrovnik koje prenosimo u cijelosti. 

Navodi kako je tome razlog neizgrađeni dio mreže neistiniti su jer navedena kućanstva nisu obuhvaćena ovim podacima budući se ti radovi tek trebaju izvesti u sklopu 2. faze projekta. Tijekom izvođenja radova na lokalnoj mreži pojedini dijelovi sela nisu imali legalizirane objekte, pa samim time tu se nije ni mogla graditi komunalna infrastruktura.

Napominjemo kako su, za razliku od situacije u ova dva sela, na Kliševu sva kućanstva koja su bila u mogućnosti to učiniti podnijela zahtjeve za priključenje na vodoopskrbnu mrežu.

Ni navodi o neinformiranosti stanovništva o ispravnosti vode nisu točni, kao ni navodi kako se zbog toga ista ne koristi. To jasno pokazuju naši podaci o potrošnji, a o ispravnosti vode javnost je obaviještena i putem medija od strane Vodovoda. Ovim putem dostavljamo još jednom nalaze Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko–neretvanske županije koji svjedoče o potpunoj zdravstvenoj ispravnosti vode u našem vodoopskrbnom sustavu.

Što se tiče neugodnosti koje su stanovnici imali pri izvođenju ovih 25 milijuna kuna vrijednih radova kojima je pitka voda napokon dovedena u Gornja sela, tamošnjim stanovnicima se najiskrenije ispričavamo.

Za navode kako su pojedini stanovnici dobili račune za vodu iz cisterni moramo pojasniti kako je odlukom gradonačelnika Dubrovnika u svojstvu skupštine Društva, voda besplatna do trenutka omogućavanja priključenja na našu mrežu. Sukladno tome računi za rujan nisu poslani svima onima koji još uvijek ne mogu imati priključak.

Napominjemo kako je Vodovodu u planu što kroz EU fondove, što kroz vlastita sredstva u idućih 6 godina uložiti cca. 600 milijuna kuna u razvoj mreže, što će osigurati kvalitetniju i sigurniju opskrbu cijelog područja Grada Dubrovnika te riješiti trenutne probleme koji nastaju zbog dotrajalih cjevovoda.

Vodovod s velikim ponosom nastavlja dalje s ovim projektom. Briga za stanovnike nama je prioritet, a sitna politikantstva nas ne zanimaju. Stoga molimo da se Vodovod ne uvlači u političke igre i ne koristi u svrhu predizborne kampanje, budući da u istoj ne sudjelujemo.

S poštovanjem,

Vodovod Dubrovnik

*Dokument o ispravnosti vode je u prilogu

KAP PO KAP, PRIJEPOR HDZ-ovci s gornjih sela kažu da nije istina da ne žele vodu

NEVJEROJATNO! Vlahušić im doveo vodu, a HDZ-ovci u gornjim selima se ne žele priključiti

Popularni Članci