VAŽNA OBAVIJEST ZA PRIVATNE IZNAMLJIVAČE! Slavica Grkeš podsjetila na zakonsku obvezu, imate još tri dana

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradska vijećnica Slavica Grkeš objavila je na svom Facebook profilu upozorenje, ali i kritiku na još jednu u nizu birokratskih besmislica u Hrvatskoj.

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

"ROK ZA TZ OBRAZAC - joŠ jedna, usudim se reći - debilana koja se mora obavljati fizički, umjesto da se obavi unutar evisitora u kojem će biti zaduženje.

Važna obavijest za pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu u Republici Hrvatskoj:

Rok za podnošenje TZ2 obrasca ističe 15.01. 2022. Ovime podsjećamo iznajmljivače na zakonsku obvezu podnošenja TZ2 obrasca nadležnoj ispostavi Porezne uprave do 15. siječnja tekuće godine.

Obrazac se ispunjava za tekuću godinu. Obrazac se može preuzeti sa stanica Porezne uprave. Razdoblje za koje se ispunjava je od 1.1.2022. do 31.12.2022. U prvoj rubrici pod r.br. jedan 1 treba unijeti broj stalnih kreveta sukladno Rješenju te iznos od 45 kn po krevetu. U drugoj rubrici pod r. br. 2 treba unijeti broj pomoćnih kreveta i iznos od 22.50 kn po krevetu (50% od stalnih) U rubrikama br. 12, 14 i 15 se upisuju postotna umanjenja ako vaše područje spada u red potpomognutih područja. Za postotak umanjenja saznajte u uredu TZa vaše općine ili grada. U rubrici br. 16 treba navesti da li se želi platiti članarinu jednokratno ili u tri rate (kao što se plaća turistička pristojba) U rubrici br. 17 treba navesti ukupan primitak iz evidencije prometa u 2021. godini. Ukoliko imate nekih nejasnoća ili pitanja, javite se uredu TZ-a vaše općine ili grada," objavila je na društvenim mrežama. 

Popularni Članci