KAKVA SRAMOTA! Građani i Grad zgroženi, šetnica i dalje zakrčena, stariji ljudi i majke s djecom nailaze na barikadu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Šetnica Nika i Meda Pucića, od uvale do Hotela Neptun, uz more u Lapadu, i dalje je neprohodna. I ovoga vikenda brojni građani, majke s djecom u kolicima, stariji ljudi, ostali su zgroženi činjenicom da je put doslovno blokiran. Ulaz u 'Importanne resort' zapriječen je granama, već tjednima. 

O svemu su građani, ali i mediji, obavijestili nadležne u Gradu Dubrovniku te se narednih dana očekuje više informacija. Investitor i dalje šuti, nema nikakvih informacija građanima zbog čega ne mogu više koristiti šetnicu kao i prethodnih stotinjak godina. 

Pregledom u zemljišne knjige može se vidjeti kako je hotelska grupacija vlasnik zemljišta, odnosno tog dijela šetnice, što im daje za pravo raditi na ovom potezu doslovno što im padne na pamet, pa i zatvoriti cijeli taj dio Lapada, od Vile Elite do  svojih hotelskih zdanja koja i dalje nadograđuju. No, ako je netko propustio pravno riješiti situaciju da Grad i dalje ima šetnicu uz more, koja ništa drugo ne bi ni smjela biti, niti je ikada išta drugo bila, onda bi netko za to trebao odgovarati. 

Popularni Članci