RASPUŠTENA GRADSKA KOORDINACIJA Maro Kristić više nije koordinator Mosta u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
Gradski vijećnik Maro Kristić danas je objavio kako prestaje biti koordinator Mosta u Dubrovniku.

"Nakon višegodišnjeg političkog djelovanja kao nezavisni zastupnik na platformi Mosta nezavisnih lista u Hrvatskom saboru te vijećnik u gradskom vijeću grada Dubrovnika i skupštini Dubrovačko-neretvanske županije s današnjim danom prestajem obnašati ulogu koordinatora gradske organizacije Mosta Dubrovnik koju sam prije dvije godine s posebnom čašću i zadovoljstvom prihvatio na zamolbu članova i simpatizera Mosta. I dalje ću kao nezavisni vijećnik u gradskom vijeću grada Dubrovnika predano i s velikom energijom promicati sve one ideje i inicijative koje su od interesa grada Dubrovnika i njegovih žitelja. Članovima i simpatizerima Mosta te svim njihovim predstavnicima koji djeluju na svim političkim razinama želim puno uspijeha u daljnjem radu te ostajem na raspolaganju za suradnju po bilo kojem pitanju koje je od općeg društvenog interesa", objavio je gradski vijećnik Maro Kristić.

Podsjetimo, Kristić je prije suradnje s Mostom bio član HSS-a i Laburista.

Dubrovački dnevnik je u posjedu odluke koju je potpisao predsjednik Mosta, Božo Petrov, o raspuštanju gradske koordinacije Dubrovnik. Kao obrazloženje o raspuštanju dubrovačke koordinacije stoji: "Članovi s područja grada Dubrovnika su Predsjedništvu Mosta tijekom 2022. godine ukazivali na nedostatak aktivnosti koji utječe na rast i jačanje kako strukture Mosta i povezivanje među članstvom tako i na prepoznatljivost Mosta među građanima na području grada. Također su isticali kako članovi ne primaju obavijesti od izabrane koordinacije i nisu informirani o bilo kakvim aktivnostima zbog čega su smatrali da se preuzete obveze i funkcija koji imaju gradski koordinator i članovi koordinacijskog tima obavlja nesavjesno. Također, istaknuli su kako nije donesen niti plan rada organizacije tijekom 2022. godine, a koji smatraju izuzetno bitnim za rast i razvoj strukture Mosta, povećanja članstva i aktivnog djelovanja na području grada Dubrovnika. Predsjedništvo jest utvrdilo kako na području grada Dubrovnika tijekom 2022. nije bilo nikakvih značajnih događanja niti aktivnosti, a što je vidljivo i u izvještaju o radu Mosta za 2022. koji je usvojen na Glavnom odboru 31.12.2022. Predsjedništvo jest utvrdilo kako nije zaprimilo nikakav zahtjev od strane izabranog koordinatora za odobrenjem kandidacijske liste za izbor članova vijeća gradskih kotara i mjesnih odbora na području grada Dubrovnika što ukazuje na nedostatak djelovanja koordinacijskog tima kako na političkom području tako i na području rasta i razvoja Mosta u Dubrovniku", stoji u obrazloženju. 

Dodaje se kako je 18. siječnja 2023. godine Predsjedništvo zaprimilo od strane članova i pisani zahtjev u kojem više od trećine članova zahtjeva izvanrednu izbornu skupštinu za gradsku koordinaciju u kojem su članovi pisanim putem iskazali nezadovoljstvo s neaktivnošću, neobavještavanjem i nekonzultiranjem od strane izabranog gradskog koordinatora i koordinacijskom tima u razdoblju od godine dana.

Zbog svega toga predsjedništvo Mosta je 19. siječnja donijelo odluku o raspuštanju dubrovačke koordinacije Mosta.

Popularni Članci