Ministar kulture podržao inicijativu za gradnju koncertne dvorane u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je jučer u Uredu gradonačelnika ministra kulture Berislava Šipuša i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Mladena Tarbuka.

Razgovaralo se o programskom i infrastrukturnom razvoju u području kulture. Kao prioritetni projekt izdvojen je otkup i obnova ljetnikovaca Rijeke dubrovačke, stavljanje objekata u javnu funkciju i kulturnu namjenu te samim time valorizacija cijelog područja. Kao primjer istaknut je obnovljeno renesansno zdanje, ljetnikovac Bunić Kaboga, koji je restauriran zahvaljujući Zakladi Batahovina i njenim donatorima i čiji je značajni dio otvoren za javnost.

Gradonačelnik Vlahušić obrazložio je idejni koncept gradnje koncertne dvorane u Gradu Dubrovniku, istaknuvši kako je potrebno izraditi kvalitetnu stručnu analizu sadašnjeg stanja te utvrditi potrebe i daljnje korake. Ministar Šipuš i intendant Tarbuk pozdravili su ovu inicijativu, a za autora stručne analize predložen je Mladen Janjanin, redoviti profesor Muzičke akademije i  prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta u Zagrebu. Razgovaralo se i o programskom sadržaju Dubrovačkih ljetnih igara i daljnjem smjeru razvoja festivala.

Popularni Članci