Nikica Batistić iz Pomorsko-tehničke škole osvojio drugo mjesto na natjecanju u Zagrebu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe, održano je od 10. do 12. svibnja 2022. godine na Zagrebačkome velesajmu, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecalo se u više od 40 strukovnih disciplina koje su obuhvaćale atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike.

Učenik četvrtog razreda Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Nikica Batistić osvojio je drugo mjesto.

Uz sudjelovanje više od 200 strukovnih škola, u šest paviljona, u prostoru većem od 14.000 m2 tijekom tri dana natjecanja bilo je više od 10 000 posjetitelja.

Ovo događanje okupio je strukovne škole, ali i više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je i od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljivosti učenika koji su završili strukovne škole. Također, poslodavci svojim sudjelovanjem doprinose i društvenoj odgovornosti za razvoj obrazovnoga sustava.

Popularni Članci