test

OPLEMENILA MNOGE GENERACIJE Profesorica baleta Gousel Galioullin odlazi u mirovinu, njen Baletni odjel je pozdravio prekrasnim riječima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Baletni odjel UŠLS Facebook
Profesorica na Baletnom odjelu Umjetničke škole Luke Sorkočevića Gousel Galioullin, otišla je u mirovinu, a kolege su joj na društvenim mrežama posvetile lijepe riječi. 

Prenosimo objavu Baletnog odjela UŠLS: 

"U jesen 1990. godine, u tadašnjoj Muzičkoj školi započeli smo s radom. Godine koje su uslijedile bile su jako teške, ratne. Kad se moglo vježbali smo, a ostalo vrijeme bili smo u skloništima. 1992. spletom okolnosti u Dubrovnik dolazi obitelj Galioullin, glazbenik Ildous i balerina Gousel sa svoje dvoje djece.

Plan im je bio da u Splitu ili Rijeci nastave svoju umjetničku karijeru ali ratne okolnosti i splet događanja dovode ih u Dubrovnik. Gousel odmah započinje s radom u baletnoj školi i tu započinje jedna prekrasna, plemenita etapa njenog života koju će živjeti i raditi sve do odlaska u mirovinu.

Svi koji su imali priliku kroz rad je upoznati, znaju da je istinski živjela svoju umjetnost i to je svakim atomom snage uvijek prenosila svima koje je podučavala. "Prekrstili" smo je u Gizelu, tako je najčešće i danas svi zovu u Dubrovniku koji je postao dom njene obitelji.

30 godina rada u našoj školi teško se može u jednom statusu opisati, zaslužuje puno, puno više. Svoje znanje i ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije s kojima je radila, oplemenila mnoge.

Malo je reći da smo zahvalni što je život poslao upravo k nama na jug, da je obogatila naše živote svojim radom u baletnoj školi...

Gousel, hvala od srce za sve što ste dali svakom učeniku, kolegi, školi, Dubrovniku...uživajte u zasluženoj mirovini sa svojom djecom i unucima.

Hvala Vam!"

Popularni Članci