OTVORENO PISMO RODITELJA DV KONO "Ova mučna priča traje više mjeseci, a mi smo od početka isticali da je loša komunikacija i ignoriranje najveći problem"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Google maps screenshot
Roditelji djece Dječjeg vrtića Kono uputili su otvoreno pismo ravnateljici Lasić i gradonačelniku Frankoviću.

Prenosimo ga u cijelosti.

"Razočarani što nas se i dalje ignorira, pišemo još jedno otvoreno pismo. 27. 2. 2024. smo se mailom obratili ravnateljici Lasić, Upravnom vijeću Vrtića te Gradu Dubrovniku, UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i  civilno društvo i do sad nam nitko nije odgovorio niti da je mail zaprimio. Od nas se traži ispunjanje lista za odabir vrtića za iduću pedagošku godinu. S obzirom da je u situaciji s DV Kono puno toga ostalo  nedefinirano, tražili smo sastanak da nam se jasno iznesu opcije jer se prije toga ne možemo odlučiti. Mišljenja smo da smo uz navedene tablice trebali dobiti i uputu za eventualni izbor vrtića DOC kao  privremenog premještaja dok se Kono ne rekonstruira. Ista je izostala te i dalje ima dosta pitanja i nejasnoća pri čemu se Uprava Vrtića nije ponašala kao servis roditeljima i djeci, već smo izignorirani. 

Bilo je govora da će naša djeca skupa sa svojim odgojiteljicama biti prebačena u DOC, ali se taj vrtić u međuvremenu napunio drugom djecom pa nas interesira koliko tamo ustvari ima mjesta za nas? Također,  interesira nas u kojoj je fazi postupak obnove DV Kono, odnosno bi li se odluka koju bismo sad trebali donijeti odnosila na neki kraći period, cijelu iduću pedagošku godinu ili možda i dulje? 

Ova mučna priča traje više mjeseci, a mi smo od početka isticali da je loša komunikacija i ignoriranje  roditelja najveći problem. Ovakvo ignoriranje direktno uključenih daje naslutiti da Uprava dječjih vrtića opet nije dovoljno promislila o situaciji s djecom iz DV Kono, te da nema odgovora na naše upite i bojimo se da će se najesen opet donijeti neka ishitrena odluka kakva se donijela i lani. Nažalost, ni na jedan naš mail se nije reagiralo prije nego bismo uputili i otvoreno pismo u medije. Ističemo kako mi nevoljko tako  komuniciramo, ali budući da ne dobivamo odgovore na naše mailove upućene na službene adrese odgovornih i ovaj put smo primorani u javnom prostoru izazvati reakciju nadležnih.  

Zbog svega navedenog zahtijevamo hitan sastanak s ravnateljicom Franicom Lasić i Gradonačelnikom Matom Frankovićem."

Popularni Članci