PRIČA KOJA LOMI SRCE Athena je spašena iz splitskog horor dvorišta, korištena je za rasplod, a u sebi nosi brojne strahove

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Azil Dubrovnik
Iz Azila Dubrovnik podijelili su potresnu priču o Atheni, koja je u dubrovački azil stigla iz Splita. 

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti: 

"Prije tri tjedna išli smo u ono horor dvorište preuzeti najhitnije slučajeve.

Bila je zatvorena u nekakvoj drvenoj nastambi od svega 2 kvadrata. Prljavi mali prostor prekriven izmetom i kostima, ostacima manjih životinja kojima su psi hranjeni.

Ispod daske skrivala se Athena, a iza nje su virile glavice njenih mališana. Poviše te daske zlokobno je visio teški lanac. Bio je spreman čim joj uzme mlade, lanac na kojem treba čekati iduće tjeranje.

Nismo znali kako će reagirati pa smo joj prišli polako, dugo smo je nagovarali da uđe sama u transporter. Nakon sat vremena je sama ušla, smjestila se na dekicu i spavala sve do Dubrovnika. Njene malene smo smjestili u transporter, isto kao i još jednu kujicu u viskom stupnju graviditeta i krenuli u azil.

Athena je od prvog dana u skloništu pokazivala samo zahvalnost. Pustili smo je par dana da se navikne na sve nove zvukove i mirise, da nam počne sama prilaziti, da nam povjeruje da nismo kao ovi drugi.

Trzala je na nagle pokrete i podizanje ruka, nije znala niti jesti iz posude. U svega par dana opustila se i ona i mi toliko da je možemo slobodno maziti i nju i njene malene.

Posjetili smo veterinara gdje je bez ikakvih reakcija prošla kroz detaljan pregled, vađenje krvi, cijepljenje i sve potrebno.

Počeli smo ići u šetnje i Athena od prvog izlaska ne pokazuje nikakve reakcije na druge pse koji laju na nju iz drugih bokseva. Uz sigurnu udaljenost smo je počeli šetati s drugim psima, i iskazuje samo normalan interes za upoznavanjem.

Volonteri također provode vrijeme s njom, i prihvaća i raduje se svim ljudima. Visokih muškaraca s dubokim glasom se boji. Svaki dan ide dva puta u šetnje i privikavamo je na sve ono što će je čekati na testu socijalizacije koji mora proći kako bi se mogla otići u dom.

Athena ima oko 4 godine i korištena je za rasplod, njen život bio je noćna mora. Bez obzira na sve to ona i dalje u sebi vjeruje ljudima.

Napravit ćemo sve da joj u što je mogućem kraćem roku omogućimo da ide u dom, i ako bude trebalo prevrnuti svaki kamen u potrazi za udomiteljima."

Popularni Članci