PROJEKT HERA Studijsko putovanje u Piran i Portorož

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: SLUŽBENE STRANICE ŽUPANIJE
Predstavnice Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić i Cvija Oberan kao članice projektnog tima za promociju prisustvovale su studijskom putovanju u Piran i Portorož koje se u okviru projekta HERA održalo 16. i 17. rujna 2014.

Naime, nakon studijskog putovanja, uslijedila je radionica radne grupe za promociju projekta HERA koja se 18. rujna 2014. održala u Puli. 

Domaćin studijskog putovanja bila je Turistička zajednica grada Pirana koja je sudionicima putovanja organizirala turistički obilazak Pirana koji je najpoznatija slovenska turistička destinacija te dobrodošlicu i obilazak najprestižnijeg hotela na slovenskoj obali, hotela Kempinski Palace u Portorožu. Sudionici putovanja također su posjetili solanu u Sečovlju i seosko zaleđe Pirana i Portoroža, a obišli su i gradilište u selu Padna gdje će se u okviru projekta HERA, kao projektna investicija Općine Piran, obnoviti kulturni centar "Božidar Jakić" .

Nakon studijskog putovanja, u Puli je održana radionica radne grupe za promociju projekta HERA. Uz Dubrovačko-neretvansku županiju i Općinu Piran, članovi radne grupe "Promocija" su i Istarska županija, Albanski razvojni fond i projektni partneri iz Italije, COPE Teramo i provincija Ravenna.

Na radionici su prikazani primjeri najbolje prakse promocije kulturne baštine, a svi sudionici radionice iznijeli su pozitivne primjere promocije svojih destinacija, kao i primjere područja koja treba dodatno promovirati kao npr. ruralna područja čiji značaj još uvijek nije dovoljno prepoznat. 

Glavni cilj projekta HERA je stvaranje modela održivog upravljanja i promocije kulturnog naslijeđa jadranskog područja te kreiranje jadranske kulturno-turističke rute. Predviđenih 12 rute kulturnog turizma koje će se kreirati kroz projekt HERA sadržavat će kulturno-turističke atrakcije, gastro ponudu, smještaj i ostale usluge, a bit će osigurana i njihova snažna promocija kroz suradnju s europskim turističkim operaterima i promociju na vodećim europskim turističkim sajmovima. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 66,3 milijuna kuna, a provedba projekta započela je 1. studenog 2013. godine i trajat će do 31. ožujka 2016. godine. 

Popularni Članci