PROŠAO VLAHUŠIĆEV MINI REBALANS! Evo koji su projekti njime predviđeni

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Prijedlog drugog rebalansa proračuna za 2015 godinu danas je izglasan odlukom većine vijećnika. Rebalans nisu podržali DDS-ovi vijećnici i vijećnici KLGB 'Srđ je Grad'.

Ovaj mini rebalans, kako ga je nazvao HDZ-ov Mato Franković je prošao, a onaj pravi će se pred vijećnicima naći za mjesec dana.

Ljubimir Nikolić ispred 'Srđevaca' je kazao kako oni ne žele podržati rebalans obzirom da su kasno dobili materijale te kako se rebalansom rješava pitanja HBOR-a. Kako kaže, kredit je 20 milijuna kuna, a vraća se devet milijuna, pa ja zaključio kako je s 10 i pol milijuna kuna plaćen preostali dug u Lazaretima.

'Vijeće je reklo da će se o tome raspravljati, a to se nije dogodilo,' kazao je Nikolić.

Marko Potrebica ja to nazvao rebalanskom HDZ-ovih amandmana nabrojivši projekte koje su zagovarali, a koji su se počeli izvršavati te je kazao da je to razlog iz kojeg su podržali rebalans. Također je kazao kako je 'prihvaćanje amandmana HDZ-a, DDS-a i Srđevaca jamstvo za prihvaćanje Proračuna za 2016. godinu'. Mira Buconić je izjavila kako su to bili amandmani HSS-a. Pero Vićan (DDS) je izjavio kako ne može Potrebica govoriti o savjesnom promišljanju o amandmanima, jer su i ostali to radili.

Pročelnik Niko Pavlović u svom je izlaganju kazao kako se i prihodi, i rashodi smanjuju za 10 milijuna kuna.

Određene poteškoće mogao bi stvoriti rezultat arbitraže oko Javna garaže na Ilijinoj glavici trebao bi biti poznat kroz mjesec dana. Kao što je već poznato, iznos koji će Grad Dubrovnik morati isplatiti Midia grupi kao investitoru može se kretati i do 262 milijuna kuna. Međutim, bez obzira na to, gradonačelnik Andro Vlahušić tvrdi kako nema mjesta za strah.

'Neovisno o rezultatima arbitraže, Grad će osigurati potrebni novac. Vodimo računa o financijama kako nas takvo što ne bi iznenadilo i imamo određeni dio sredstava. Vodim ovaj Grad odgovorno, a direktno iz Proračuna 1 500 ljudi dobiva svoje plaće, uključujući Gradsku upravu, različite udruge, gradske tvrtke i slično. Dat ćemo sve od sebe, a oni će imati pristojan božićni ručak, kao i novogodišnju večeru, bez obzira na arbitražu,' izjavio je za Dubrovački dnevnik.

Mini rebalansom predviđeni su i novi 'mini' projekti za koje Vlahušić kaže kako je riječ o rješavanju 'sitnih, ali jedinih problema koje građani imaju'.

'Riječ je o projektima vezanima uz male ulice i trgove koje treba popraviti, prvenstveno na području Nuncijate, Orašca, Gornjeg Konala koje smo obećali. To su sitni problemi, ali jedini koje građani imaju. Sve je to već usklađeno s Klubom vijećnika HDZ-a. Tu su još i financiranje novog mikroskopa za odjel neurokirurgije za dubrovačku bolnicu, kao i subvencije za putovanja sportskih klubova koje su vrijedile za nacionalna putovanja na natjecanja, a rebalansom su predviđena sredstva i za ona inozemna,' izjavio je za Dubrovački dnevnik.

'Evo, ljudi, vidite li što je koalicija?,' izjavio je DDS-ov Pero Vićan na kraju usvajanja mini rebalansa obzirom kako ga je podržala HDZ-ova koalicija i ona u kojoj se nalazi SDP.

Popularni Članci