NEMA SLUHA ZA DJECU? Evo što kaže ravnateljica zašto samo gradski vrtići nisu sudjelovali u Olimpijadi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Dubrovački mališani koji sudjeluju u programima gradskih vrtića ove godine nisu imali priliku 'odmjeriti snage' na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Dubrovnika. Mnogi roditelji su izrazili svoje negodovanje zbog toga, i upozorili kako očito "nedostaje sluha za djecu koja su cijelu godinu vježbala i pripremala se".

Ravnateljica Franica Lasić za Dubrovački dnevnik je objasnila zbog čega se Olimpijada nije održala.

Dječji vrtići Dubrovnik i Dječji vrtić Pčelica trebali su 12. svibnja 2023. održati Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Dubrovnika na stadionu Lapad koji je usaglašen s dirketorom za lokalni šport HOO-a Hrvojem Balenom i u organizaciji Dubrovačkog saveza športova.

"Nažalost cijela manifestacija je otkazana zbog loših vremenskih uvjeta, a o mogućem zamjenskom datumu te o obliku obilježavanja gore navedene športske manifestacije pravodobno će nas obavijestiti sam organizator", odgovorila je ravnateljica na naš upit. 

Na manifestaciji je trebalo sudjelovati 10 ekipa iz Dječjih vrtića Dubrovnik i dvije ekipe iz Dječjeg vrtića Pčelica s više od 300 predškolaca kao i prijašnjih godina. Dvije najbolje ekipe ostvaruju pravo sudjelovanja na Županijskoj razini što ove godine nije bilo moguće zbog otkazivanja gradske razine natjecanja.

S obzirom da je ovo projekt Hrvatskog  olimpijskog odbora niti jedan vrtić nije obavezan sudjelovati već se to radi sukladno Godišnjem planu i programu ustanove - napomenula je ravnateljica.

Popularni Članci