SJEĆATE LI SE 'STOJE': Konavočica koju su svi voljeli (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Jedno dugo vrijeme, Vrijeme dobrih Duhova od Grada, Dubrovcana koji su nas
Stoja... Konavočica... Tako su joj tepali...

"Tamo iz onog drugog vremena kad su sve banka bile narodne.  Volio sam je vidjet u takujinu iako nominalno nije bila velika.  A i vezivala je Grad i kraj ko od sviju ostalih najljepša banknota.  Nisam pronašao ime autora.  

Ma ga je bila manjifika i figurala. Imam dvije u albumu od filatelije ko uspomenu i relikvijicu na vrijeme dinara.  Njome se trgovalo u ona samoupravljačka socijal vremena. Kupovalo se njome u butizi, na pjaci, a čak i držalo u krpaturu i kušinu.  Naflitane dobro DDT-om da ih mile grizlice ne marendaju i raspu im bogatstvo.

Za crna vremena. Neki su ih toliko nagomilali da danaske ne moraju skupljat botije od plastike po smeću i kontejnerima, nego imaju velike firme i hotel-apartmane. Njojzi joj na toj blaženoj darljivosti od njih vječna fala. A krišom se kambjala za $dolorcice i Dojce marke. I koju milju Puiskih Lira za poći Tintoretom u Bari kupit što krpica. Lijepo se sjetiti ovog 'duha' 'Konavočice' iz portafoja. Stoja", napisao je na Facebooku čitatelj Dubrovačkog dnevnika. 

Popularni Članci