SUKOB S IRCIMA Mirić: Radove izvodimo na našem zemljištu, ni prostor Tiska nije njihov

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Grad Dubrovnik je jutros započeo radove na proširenju prometnice pored skretanja iz smjera Elektrojuga zaobilazno pokraj Robne kuće Minčeta.

Međutim, u međuvremeno je došlo do problema jer se pojavio Ivica Hrdalo, inače sudski vještak za strojarstvo i direktor u tvrtki Soderini nekretnine d.o.o.,  kao predstavik irske tvrtke Villa Zaton, o kojoj je Dubrovački dnevnik već ranije pisao vezano uz aferu Dubrovkinja. Predstavnik investitora tvrdi kako Grad izvodi radove na njihovom zemljištu.

Za komentar u vezi ovog slučaja i pojašnjenje situacije kontaktirali smo resornog pročelnika Dinka Mirića koji nam je potvrdio današnji događaj i kazao kako Grad Dubrovnik izvodi manje proširenje ceste na mjestu gdje je automobilima bilo nezgodno skrenuti.

Na pitanje o tvrdnjama Hrdala kako Grad uzurpira tuđe vlasništvo, Mirić je izjavio kako je situacija upravo suprotna.

'Irci ili njihova tvrtka već godinama naplaćuju parking, a 25 metara dužnih je gradsko vlasništvo. Koliko su novaca s time nezakonito prisvojili,' zapitao se Mirić. 'Osim što su godinama naplaćivali parking koji nije u njihovom vlasništvu, iznajmili su Tisku i prostor za trafiku u kojem su oni vlasnici samo pola kvadrata,' dodao je.

Inače, Mirić je prokomentirao kako su ovi irski investitori  rekorderi po cijeni kvadrata koju su platili tvrtki Robne kuće Dubrovnik d.d.  u stečaju, a radi se o nevjerojatnih 1660 Eur po kvadratu ili 19 milijuna kuna za zemljište između robne kuće Minčeta i zgrade Elektrojuga. 

Popularni Članci