Sulejman Muratović: Svi znaju da danas stvari u Linđu ne štimaju

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Lucija Komaić
Sulejman Muratović, dugogodišnji umjetnički direktor i jedan od utemeljitelja Folklornog ansambla Linđo gost je emisije 'Pogledi' Dubravka Cote.

Sulejmanu Muratoviću na svečanoj sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak je uručena nagrada za životno djelo.

Muratović je u emisiji komentirao zašto izbjegava medije i zazire od razgovora s novinarima.

-'Odlučio sam ne razgovarati s novimarima jer bih možda povrijedio ljude s kojima sam radio. Način na koji sam otišao bio je vrlo ružan', rekao je Muratović.

-'Ansambl Linđo se nije oprostio sa mnom, nitko mi nije rekao doviđenja. Zapravo, bilo mi je teško, godinu dana nisam mogao doći k sebi.'

Suosnivač FA Linđo Sulejman Muratović ansambl, koji je jedan od zaštitnih znakova Dubrovnika i ponos Grada, uspješno je vodio 46 godina, a uspio ga je očuvati i tijekom teških godina rata početkom 90-ih.

U mirovinu je otišao 31. prosinca 2005, 'zamrznuo' ju je već 1. siječnja 2006. i potpisao jednogodišnji ugovor s FA Linđo. Nakon pet uzastopnih jednogodišnjih ugovora, angažman mu je prekinut 2011. godine.

-'O mom odlasku odlučio je v.d. ravnatelj Linđa u to vrijeme, ali ne bih o tome govorio, to je između Linđa i mene, mislim da slušatelji to ne trebaju znati', rekao je o svom odlasku. 

Na poziv sadašnje ravnateljice Dubravke Sarić danas 77-godišnj Muratović potpisao je ugovor koji mu je trebao osigurati povratak u Linđo, ali je Umjetničko vijeće reklo 'ne'. -'Ja još imam ugovor i mogao bih tužiti Linđo da to želim', rekao je Muratović.

-'Svima je jasno da danas u Linđu stvari ne štimaju', ocijenio je u jednom trenutku. 

Popularni Članci