DUBROVNIK DOBIVA STUDENTSKI DOM Grad će u izgradnju uložiti 30 milijuna kuna

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Prijedlog zaključka o prihvaćanju inicijative Sveučilišta u Dubrovniku o sufinanciranju izgradnje Studentskog doma u Dubrovniku prihvaćen je na današnjoj, devetoj sjednici Gradskog vijeća, čime se Grad Dubrovnik obvezuje kako će uložiti 30 milijuna kuna u izgradnju studentskog doma.

'Jedini smo Grad koji nema Studentski dom. On nije namijenjen samo jednome sveučilištu nego svim studentima koji borave u Gradu Dubrovniku, izjavio je predlagatelj, gradonačelnik Andro Vlahušić.

'U stanju smo osigurati taj novac, međutim može doći do bitnog poremećaja oko arbitraže za Garažu. Nismo htjeli osigurati novce u Proračunu bez da je raspisan natječaj i bez da su EU fondovi odobrili išta. Ovo je iskaz političke volje gradonačelnika da smo spremni financirati izgradnju. Mi ćemo vratiti svih 30 milijuna kuna u cijelosti. Grad preuzima obvezu za razvoj studentskog doma. Ako država i fondovi plate više od navedenog iznosa, Grad smatra kako Sveučilište ima drugih obaveza te kako bi se razlika novca mogla iskoristiti na razvoj programa Sveučilišta,' izjavio je nedavno na kolegiju gradonačelnika.

Ovu inicijativu Grada na sjednici Gradskog vijeća pohvalio je i HDZ-ov vijećnik Marko Potrebica, ravnatelj Studentskog centra, te je zahvalio gradonačelniku na podršci.

Osim toga, Grad Dubrovnik je osam i pol milijuna kuna izdvojio za komunalnu infrastrukturu oko Sveučilišta.

Popularni Članci