TJEDAN U RETROVIZORU Dane iza nas obilježila brojna ulaganja i projekti u gradu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tjedan u gradu je obilježilo pokretanje brojnih projekata. Izdvojili smo najzanimljivije vijesti. 

Gradu Dubrovniku uručene odluke o financiranju vrijedne 2,2 milijuna eura

Gradu Dubrovniku uručene odluke o financiranju vrijedne 2,2 milijuna eura

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić gradonačelniku Frankoviću uručio je u gradskoj vijećnici odluke o financiranju projekata:

· Energetska obnova Športske dvorane Gospino polje vrijedna 1.676.290,37 eura,

· Energetska obnova OŠ Marina Držića – škole s posebnim programom vrijedna 510.227,67 eura i

· Strategije zelene urbane obnove grada Dubrovnika vrijedna 33.180,70 eura.

Ukupna vrijednost odluka je 2.219.698,74 eura.

Pokrenuta javna nabava za boćarski dom Đuro Miletić u Gospinom polju

Pokrenuta javna nabava za boćarski dom Đuro Miletić u Gospinom polju

Grad Dubrovnik pokrenuo je javnu nabavu za odabir izvođača radova na projektu radova izgradnje boćališta u Gospinom polju. Riječ je o terenu s istočne strane zgrade Sportske dvorane koje će na ovaj način ispuniti potrebne uvjete za održavanje domaćih utakmica u hrvatskoj boćarskoj ligi I HBL i Superligi. Ujedno će omogućiti dubrovačkim klubovima regularne uvjete u navedenim boćarskim natjecanjima, a sukladno Propozicijama o boćalištima.

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 10 milijuna eura za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Mokošica

Nakon što je Gradu Dubrovniku za projekt „Rekonstrukcije, dogradnje i opremanja Osnovne škole Mokošica“ odobren 100 postotni iznos troškova, odnosno 10.093.680,21 eura bespovratnih sredstava iz Mehanizma za oporavak i otpornost, popisan je i ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Za ovaj kapitalni projekt, čijom će se realizacijom ostvariti preduvjeti za organizaciju jednosmjenske nastave u svim školama Grada Dubrovnika, ugovor su potpisali  gradonačelnik Mato Franković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić.

Završena sanacija pločnika na Poljani Paska Miličevića

Završena sanacija pločnika na Poljani Paska Miličevića

Završeni su radovi sanacije dijela pločnika na Poljani Paska Miličevića. Radove vrijedne 174.975,00 eura bez PDV-a izvela je tvrtka uz Građevinar-Quelin d.d. uz stalni arheološki nadzor tima iz tvrtke Arheoplan d.o.o., a investicija je provedena kao dio Programa obnove spomeničke cjeline Dubrovnika za 2023. Zavoda za obnovu Dubrovnika.

NASTAVAK ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU Krenula rekonstrukcija prostora Veslačkog kluba Neptun

NASTAVAK ULAGANJA U SPORTSKU INFRASTRUKTURU   Krenula rekonstrukcija prostora Veslačkog kluba Neptun

Grad Dubrovnik nastavlja ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu, sukladno Strategiji razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. Na Orsanu su u tijeku radovi na izgradnji hangara i klupskih prostora za Veslački klub Neptun, a za ovu svrhu u gradskom proračunu osigurano je 700 tisuća eura. VK Neptun, jedan od najdugovječnijih sportskih klubova u Dubrovniku, ovom cjelovitom rekonstrukcijom dobit će kvalitetne uvjete za rad i daljnje ostvarivanje sportskih uspjeha. Izvođač radova je Texo Molior d.o.o., a planirani rok završetka izvođenja radova je 12 mjeseci. Ugovor o izvođenju radova vrijedan je 793.381,44 eura bez PDV-a, odnosno 991.726,80 eura s PDV-om.

Popularni Članci