test

TJEDAN U RETROVIZORU Kreće urbano-komunalno uređenje Lapadske obale, Franković najavio projekte

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih događanja u gradskoj upravi. 

Gradonačelnik Mato Franković građanima predstavio svoj rad povodom šeste godine mandata

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković u povodu šest godina mandata danas je u Velikoj vijećnici predstavio najznačajnije realizirane projekte ove gradske uprave u tom razdoblju, ali i brojne investicije i aktivnosti koje su u tijeku.

Kreće urbano-komunalno uređenje Lapadske obale

Donesena je odluka o odabiru izvršitelja u postupku nabave i ugradnju urbane opreme, u sklopu projekta izvođenja rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale. Uređenje buduće obalne šetnice obuhvatit će nabavu i ugradnju stupova javne rasvjete, autobusnih nadstrešnica, polera za privez brodova, kao i nabavu i ugradnju pametnih klupa te formiranje zone drvoreda. 

Grad dodijelio stan za potrebe gostujućih liječnika dubrovačke Opće bolnice

Grad Dubrovnik predao je na korištenje stan u svom vlasništvu Općoj bolnici Dubrovnik, koja će ga koristiti za smještaj gostujućih liječnika. Prostor su obišli gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, opće i pravne poslove Marijeta Hladilo te ravnatelj dubrovačke Opće bolnice prof. prim. dr. sc. Marijo Bekić.

Gradonačelnik Franković održao sastanak s predstavnicima glazbenika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima glazbenika, na temu ograničenja i nadzora razine buke na javnim površinama u povijesnoj jezgri. Riječ je o drugom sastanku na kojem se razgovaralo o ovoj problematici, a nastavno na nedavno održan zbor građana povijesne jezgre na kojem je prekomjerna buka istaknuta kao jedan od temeljnih problema stanovnika ovog područja, kao i najavama gradonačelnika o uklanjanju zvučnika s fasada ugostiteljskih objekata.

Sugrađani iz mjesnih odbora Ljubač, Orašac i Gromača predali su projektne prijedloge u sklopu participativnog budžetiranja

I drugi tjedan radionica participativnog budžetiranja je završio, a naši sugrađani iz MO LJUBAČ, MO ORAŠAC i MO GROMAČA predali su svoje projektne prijedloge koji će biti obrađeni na tehničkoj analizi. Podsjetimo kako su Grad Dubrovnik i Dubrovačka razvojna agencija DURA započeli projekt participativnog budžetiranja u 17 mjesnih odbora i 8 gradskih kotareva. U sljedećih mjesec dana održat će se radionice na kojima će naši sugrađani predati projektne prijedloge koji imaju za cilj poboljšati kvalitetu života zajednice gradskog kotara/mjesnog odbora kojem građani pripadaju.

 

Popularni Članci