TJEDAN U RETROVIZORU Uređena Ulica dr. Vladka Mačeka, sanirana oštećenja Uz Posat, asfaltiran dio prometnice u Petrovom selu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
I ovog petka donosimo pregled najzanimljivijih događanja, odluka i projekata gradske uprave. 

Uređena Ulica dr. Vladka Mačeka; novi asfaltni kolnik i kružni tok

Završeni su radovi konstrukcijske sanacije asfaltnog kolnika Ulice dr. Vladka Mačeka uz izvedbu novog kružnog raskrižja te uređenja nogostupa u zoni kružnog raskrižja, a ovu ulicu u naselju Čokolino u četvrtak je obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima.  

Razvoj novog turističkog proizvoda "Camino Dubrovnik-Međugorje"

Gradonačelnik Mato Franković organizirao je inicijalni sastanak oko realizacije projekta „Camino Dubrovnik“, pješačke turističko-hodočasničke staze u dužini od oko 120 kilometara od benediktinskog samostana sv. Jakova u Dubrovniku do crkve sv. Jakova u Međugorju. Naime, Bratovština sv. Jakova u Hrvatskoj, kao dio Nadbratovštine sv. Jakova iz Santiago de Compostele, nositelj je projekta Camino Hrvatska te su dubrovačkom gradonačelniku Frankoviću predložili da osmisli dionicu koja bi povezala Dubrovnik i Međugorje.  Gradonačelnik Franković je pristao te je na radni sastanak uz tajnika Bratovštine Vedrana Pražena i predstavnika novoosnovane podružnice sv. Jakova u Međugorju, pozvao i predstavnike općina Dubrovačko primorje, Ravno, Neum i Čitluk te Turističku zajednicu Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije i Turističku zajednicu Grada Dubrovnika. 

Sanirana oštećenja na skalinima u ulici Uz Posat

Grad Dubrovnik putem Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu i ugovornog izvođača nastavlja provoditi program održavanja pločnika i javnih površina na području povijesne jezgre i kontaktne zone. Tako su završeni radovi i na obnovi oštećenja na skalinima u ulici Uz Posat. Radovi su uključivali pažljivu demontažu kamenog pločnika, iskop i uklanjanje podloge, nabavu dopremu i ugradnju nosivog sloja, polaganje kamenih ploča na pripremljenu podlogu te pravilno izrezivanje oštećenih rubova i izrada kamenih tašela. Osim skalina, sanirane su i oštećene kamene poklopnice na ogradi.

Završeno uređenje dijela prometnice Petrovo selo-Mokošica

Završeni su radovi na sanaciji dijela prometnice od Petrovog sela do Mokošice. Ukupno je uređeno oko 140 metara dužine ceste, a radovi su obuhvatili uklanjanje oštećenog asfaltnog zastora, iskop zemljanog materijala, ugradnju kamenog nasipa, tamponiranje i u konačnici izradu novog sloja asfaltnog zastora.

Franković s ugostiteljima o turističkoj sezoni 2023.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je sastanak s predstavnicima ugostitelja, a teme su bile vezane uz pripreme za nadolazeću turističku sezonu. Uz brojne ugostitelje, pretežno s područja stare gradske jezgre i kontaktne zone, sastanku su se odazvali i predstavnici strukovnih udruženja, uključujući predstavnike Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Ceha ugostiteljsko turističkih djelatnosti pri Udruženju obrtnika Dubrovnik i Županijske komore Dubrovnik – Hrvatske gospodarske komore.

Popularni Članci